Update - Disney+ kopieert Netflix' regels tegen account sharing

News
vrijdag, 09 februari 2024 om 12:00
disney plus logof1628271403
Veel mensen hebben jarenlang hun accounts voor streamingdiensten gedeeld met familie en vrienden. Maar Netflix heeft daar een einde aan gemaakt en andere diensten volgen. Disney+ heeft ook nieuwe regels en breidt die nu verder uit.

Update - Disney+ aapt Netflix-maatregel na

Disney heeft in zijn kwartaalbespreking meer informatie gegeven over de strategie wat betreft de aanpak van accountdelers. Aankomende zomer komt het bedrijf met meer maatregelen, waaronder één die geleend is van Netflix en daar goed werkt. Disney is namelijk ook van plan om gebruikers een toeslag te laten betalen als ze iemand van buiten hun huihouden toegang willen geven tot hun account. Dit lijkt voorlopig alleen te gelden voor de VS en het is nog altijd onduidelijk wanneer de maatregelen naar Nederland worden uitgebreid.
Oorspronkelijk bericht:
Toen Netflix voor het eerst abonnees verloor besloot het bedrijf het delen van accounts aan te pakken. De resultaten zijn positief voor de dienst, dus het is geen verrassing dat andere streamingdiensten nu ook maatregelen treffen. Disney+ kondigde dat vorig jaar aan en rolde de eerste maatregelen in september uit in Canada.
Het aanpakken van account sharing lijkt ook voor Disney+ niet slecht uit te pakken. De maatregelen worden namelijk ook uitgebreid naar de VS. Verschillende gebruikers hebben daar een e-mail gekregen waarin te lezen staat dat bestaande gebruikers vanaf 14 maart geen accounts meer mogen delen met mensen buiten hun huishouden, meldt The Verge.

Hoe pakt Disney+ account sharing aan?

Om te bepalen hoe of je je aan de regels houdt, houdt analyseert Disney+ het gebruik van je account. Waar het bedrijf precies naar kijkt is alleen nog onduidelijk. Dat was ook al het geval toen de regels alleen in Canada golden.
Uiteindelijk breiden deze regels zich waarschijnlijk ook uit naar Nederland en de rest van Europa. Het is alleen niet duidelijk wanneer dat gaat gebeuren. Andere plannen, zoals een goedkoper abonnement met reclame, laten op ons continent ook nog altijd op zich wachten.
Dit bericht is bijgewerkt op 8 februari 2024.