Disney is begonnen met nieuwe Star Wars serie

News
woensdag, 02 november 2022 om 10:00
Het is in de bioscopen wat stil als het om Star Wars gaat, maar op Disney+ is het druk. Het wordt bovendien alleen nog maar drukker. Het werk is namelijk begonnen aan een gloednieuwe Star Wars serie.
Star Wars fans kunnen momenteel genieten van het tot dusver sterk ontvangen Andor. Ook zal het zogenaamde ‘Mandoverse’ binnen afzienbare tijd weer doorgaan met The Mandalorian seizoen 3. Maar intussen is ook de productie begonnen van een geheel nieuwe serie.
Bespin Bulletin meldt dat de serie The Acolyte onlangs is begonnen met filmen. Foto’s gedeeld door het Twitter-account Acolyte News laten zien dat er een buitenset is gebouwd die een soort marktplaats lijkt te tonen. Ook is één van de sterren van de serie Amandla Stenberg op deze set gesignaleerd.
Bespin Bulletin verwacht dat deze serie tot mei zal filmen. De release zal dan ergens in 2024 zijn. Dat wil gelukkig niet zeggen dat 2023 leeg is. In dat jaar kunnen we uitkijken naar onder andere The Mandalorian, The Bad Batch en Ahsoka.

Waar gaat The Acolyte over?

Het is nog een beetje geheimzinnig waar The Acolyte precies over gaat. Wel is bekend dat de serie een soort thriller is die zich afspeeld in de laatste jaren van The High Republic. Daarmee wordt The Acolyte waarschijnlijk de eerste keer dat we dat tijdperk op een scherm zien, aangezien het zich tot dusver helemaal heeft afgespeeld in boeken, strips en audiodrama’s.