Russell: "Hamilton had veel meer races kunnen winnen dan Verstappen"

News
woensdag, 02 november 2022 om 9:30
lewis hamilton george russell mercedes f1f1660743419
Max Verstappen heeft door de winst in Mexico een nieuw record op zijn naam gezet, die van de meeste overwinningen in één seizoen. Volgens George Russell had Lewis Hamilton veel meer races kunnen winnen dan Verstappen.
Niemand had het na de Grand Prix van Australië voorspeld, maar Max Verstappen heeft dit seizoen compleet gedomineerd. Zo heeft hij na de Grand Prix van Mexico zelfs het record in handen van de meeste overwinningen in één seizoen. Eerst was die nog in handen van Michael Schumacher en Sebastian Vettel met beiden 13 overwinningen.
Je zou misschien denken dat Lewis Hamilton met zijn dominante jaren dat record in handen had, maar opvallend genoeg heeft de zevenvoudig wereldkampioen ‘slechts’ 11 overwinningen in één seizoen behaald.
George Russell is van mening dat zijn teamgenoot nog veel meer races had kunnen winnen, ware het niet dat de concurrentie voor Hamilton veel hoger was. Dat vertelt Russell tegenover de NOS.

“Als Lewis in zijn dominante periode een minder goede teamgenoot had gehad, dan zou hij waarschijnlijk nog veel meer races hebben gewonnen dan Max nu.”

Foutloze Verstappen

Russell zegt wel dat hij niks wil afdoen aan de prestaties van Verstappen dit jaar. Volgens de Brit is de regerend wereldkampioen namelijk al het hele seizoen ‘excellent en foutloos’. Dat heeft de Nederlander ook weer bewezen zijn de Grand Prix van Mexico. Verstappen wist namelijk zijn hele stint op medium banden namelijk rondes te rijden in de 1:22 minuten, op de twee rondjes tijdens de Virtual Safety Car na.

Populair Nieuws