Disney+ gaat goede kant op ondanks verlies abonnees

News
donderdag, 11 mei 2023 om 12:30
disney plus logof1628271403
Het aantal abonnees wordt vaak gezien als belangrijke maatstaf voor het succes van een streamingdienst. Wat dat betreft gaat het momenteel niet zo lekker met Disney+. Maar tegelijkertijd gaat het qua opbrengsten juist goed met de dienst.
Uit nieuwe kwartaalcijfers van Disney blijkt dat Disney+ abonnees verliest. Het is het tweede kwartaal op rij dat het aantal abonnees daalt. Sinds de vorige cijfers zijn zo’n vier miljoen klanten weggelopen, waar een groot verlies aan abonnees in India en Zuidoost-Azië een belangrijk aandeel in had.
Maar desondanks gaat de streamingdienst qua geld de goede kant op. De dienst is nog relatief jong en nog altijd niet winstgevend, waar de verliezen met 400 miljoen dollar zijn gedaald. Vergeleken met vorig jaar draait Disney+ nu een kwart minder verlies.
Die verbetering schrijft Disney CEO Bob Iger toe aan een veranderde strategie bij Disney. Iger kwam eind vorig jaar terug als Disney CEO omdat het bedrijf niet tevreden was met het presteren van Bob Chapek. Iger voerde meteen allerlei veranderingen door, waar ook een grote ontslagronde bij hoorde.

Disney+ prijs gestegen

De vermindering van het verlies dat Disney+ draait kan mogelijk ook te maken hebben met de prijsverhoging die begin dit jaar werd doorgevoerd. De dienst kost nu een euro meer per maand dan voorheen (de nieuwe prijs is 9,99 euro per maand). In de VS is er ook een goedkoper abonnement met reclame, maar dat is in Nederland momenteel niet beschikbaar.

Populair Nieuws