Ubisoft ontslaat plotseling tientallen werknermers

News
donderdag, 11 mei 2023 om 12:00
ubisoft logof1640337298
De laatste tijd is Ubisoft bezig met een flinke reorganisatie, waardoor het personeel niet meer zeker van hun baan is. Zo ontslaat Ubisoft nu ineens tientallen werknemers zonder waarschuwing.
Werknemers bij de Ubisoft-kantoren in North Carolina en Newcastle hebben plotseling vervelend nieuws gekregen. Maar liefst zestig medewerkers zijn namelijk ontslagen bij het bedrijf, dat meldt één van de getroffen werknemers via Twitter. Het zou voornamelijk gaan om personeel dat onder klantenservice valt, zo heeft Ubisoft laten weten via een verklaring.

“Het Customer Relation Center team van Ubisoft evolueert zijn organisatie om zich te concentreren op waar we een significante impact kunnen hebben, terwijl we ons blijven inzetten om onze spelers overal ter wereld consequent te ondersteunen.”

De ontslagen zijn voornamelijk opmerkelijk, omdat het zonder waarschuwing is gedaan. Werknemers laten via social media weten dat ze er niet over zijn geïnformeerd en dat ze ineens van de één op de andere dag de laan uit worden gestuurd.

Deuren gesloten in de Benelux

Eerder dit jaar heeft Ubisoft eerder al een rigoureuze beslissing gemaakt, dat onderdeel is van een grote reorganisatie bij de uitgever. In maart werd namelijk bekendgemaakt dat het Ubisoft-kantoor in de Benelux de deuren moest sluiten. De meeste werknemers hebben ander werk moeten zoeken. Een externe partij zal de distributie van Ubisoft games in Nederland, België en Luxemburg op zich nemen.
De Benelux is overigens niet het enige getroffen kantoor. Volgens Ubisoft zullen de komende tijd ook 'andere dochterondernemingen' gesloten worden door het hoofdkantoor.