Disney vervangt CEO Bob Chapek met oude CEO

News
dinsdag, 22 november 2022 om 10:00
disney plus nederland nu beschikbaar en tijdelijk gratis 154498 1f1620124486
De stoelendans aan de top bij Disney blijft maar doorgaan. Na drie jaar in de rol van CEO van heeft Bob Chapek besloten om een stapje terug te doen. Hij wordt vervangen door de oude CEO Bob Iger.
We zullen het niemand kwalijk nemen als ze even niet weten welke Bob precies aan het roer staat van Disney. Het gigantische mediabedrijf heeft namelijk besloten om de opvallende wisseling van macht in 2020 nu weer ongedaan te maken. Bob Chapek nam destijds namelijk het roer over van Bob Iger, maar de voormalige CEO is nu weer terug. Dat meldt The Verge.
Het is alleen niet de bedoeling dat Iger lang de baas zal blijven van Disney. De CEO krijgt de baan namelijk voor twee jaar en een onderdeel van zijn takenpakket is om een opvolger te vinden voor de lange termijn.
Chapek was de eerste keuze van Iger, maar de voormalige CEO kreeg meteen veel op zijn bord toen hij het stokje overnam. Eerst was er namelijk het conflict met Scarlett Johansson, nadat werd besloten om Black Widow ook op Disney+ uit te brengen. En niet veel later kwam daar nog de controverse om de reactie op de ‘Don’t Say Gay’-wet bij.

Nieuwe Disney CEO maakt meteen grote beslissing

Bob Iger wacht ook niet lang om weer zijn stempel te drukken op Disney. Onder Chapek werd namelijk Kareem Daniel aangesteld om alles gerelateerd aan streaming op zich te nemen. Daniel had alleen geen ervaring op het gebied van streaming. In een memo aan de medewerkers wordt duidelijk dat Iger meteen heeft besloten om die tak van Disney te reorganiseren en Daniel te ontslaan. Dat meldt CNBC.