Ook Disney ontslaat veel medewerkers

News
donderdag, 09 februari 2023 om 11:00
disneylogof1632855639
We hebben de laatste tijd de nodige ontslagrondes gezien, bijvoorbeeld bij Microsoft. Ook bij Disney moet nu een groot aantal werknemers vertrekken. Dat is onderdeel van een plan om te bezuinigen.
Tijdens de kwartaalbespreking van Disney heeft CEO Bob Iger laten weten dat er zo’n 7000 Disney-werknemers worden ontslagen (via The Verge). Dat zou noodzakelijk zijn vanwege uitdagingen waar het bedrijf mee te maken krijgt. De economische omstandigheden zijn dusdanig dat er kosten bespaard moeten worden.
In totaal wil Iger zo’n 5,5 miljard dollar besparen, waarbij de ontslagen slechts een deel van de strategie zijn. In welke delen van het bedrijf de ontslagen gaan vallen is niet bekend. Ook is het niet helemaal duidelijk hoeveel van de 5,5 miljard ermee bespaard wordt.

Disney+ blijft grote prioriteit

De ontslagen veranderen niet wat het belangrijkste doel van Disney is. Het bedrijf wil namelijk nog steeds zorgen dat het door blijft groeien op het gebied van streaming. Het aantal abonnees op Disney’s streamingdiensten groeit momenteel niet zo hard, maar er is onlangs een goedkoper reclame-abonnement geïntroduceerd waarvan het effect nog niet goed meetbaar is.
De bedoeling is dat Disney+ binnen afzienbare tijd winstgevend wordt. Hoewel de dienst nu ruim drie jaar bestaat, draait hij nog altijd ongeveer 1,1 miljard dollar verlies. Bob Iger verwacht dat de dienst winst gaat maken rond het einde van belastingjaar 2024 (dat eindigt in het voorjaar van kalenderjaar 2024).

Populair Nieuws