Dragon Age Dreadwolf release is op z'n vroegst pas in 2024

News
donderdag, 11 mei 2023 om 13:00
dragon age dreadwolff1683800695
BioWare werkt al een flinke tijd aan Dragon Age Dreadwolf, maar de game komt voorlopig nog niet uit. De release van de RPG is namelijk op z’n vroegst pas in 2024.
Fans van de Dragon Age games hebben een lange tijd kunnen rekenen op een stabiele toevoer van nieuwe games. De originele Dragon Age verscheen in 2009 en werd geprezen door fans en critici, gevolgd door de sequel in 2011. Dragon Age Inquisition kwam vervolgens in 2014, maar sindsdien wachten liefhebbers al heel lang op een nieuw deel in de franchise.
Het is al een tijdje bekend dat BioWare werkt aan een vervolg, maar de ontwikkeling lijkt niet heel soepel te verlopen. Zo zijn er al verschillende belangrijke mensen bij de studio vertrokken, waaronder de Senior Creative Director.
Nu lijkt het erop dat spelers ook dit jaar niet met Dragon Age Dreadwolf aan de slag kunnen. Dat blijkt uit de laatste earnings calls van EA. De uitgever heeft bekendgemaakt aan aandeelhouders wat ze kunnen verwachten dit fiscale jaar, dat loopt tot en met maart 2024, en daar zit Dragon Age Dreadwolf niet tussen. Daaruit kunnen we opmaken dat de release van de RPG op z’n vroegst in april 2024 is.

Hoe staat het met de ontwikkeling van Dragon Age?

Volgens BioWare zit er de laatste tijd gelukkig wel iets meer schot in de ontwikkeling. Zo heeft de studio eind vorig jaar laten weten dat er nu een alfa-versie is van Dragon Age Dreadwolf die helemaal van begin tot eind te spelen is.
Daarnaast is er dit jaar ook een comic verschenen genaamd Dragon Age: The Missing. De comic is een prequel op de game, waardoor spelers alvast een beter beeld krijgen hoe de wereld er rond de tijd van Dreadwolf eruitziet.