Sequel voor deze game film vrijwel zeker

News
donderdag, 10 augustus 2023 om 12:30
De gameverfilming bloeit helemaal op, zoals bijvoorbeeld te zien aan The Last of Us en de Mario-film. Sony is ook flink bezig met allerlei films op basis van games. Eén van de eerste krijgt vrijwel zeker een vervolg.
De Uncharted-film heeft er jaren gedaan om daadwerkelijk uit te komen, maar vorig jaar was het dan zover. De reviews waren nogal wisselend, maar de opbrengst was aardig. Sony gaf meteen al aan dat Uncharted waarschijnlijk een grote franchise kon worden.
Ook Charles Roven, de producer van de film, is er vrij zeker van dat er meer Uncharted-films komen. Tegenover The Hollywood Reporter laat hij weten dat het erg leuk was om de film te maken en dat zowel fans als nieuwkomers er erg van genoten hebben. Hij wil dan ook graag een tweede film maken.

Wanneer komt er een Uncharted 2 film?

Het is natuurlijk wel even de vraag wanneer Uncharted 2 eventueel kan verschijnen. In principe zal het waarschijnlijk sneller kunnen dan de vorige film, die een jaar of tien in ontwikkeling was en heel wat regisseurs versleet. Maar momenteel zijn er heel andere obstakels voor het maken van een film.
Zo zijn er twee grote stakingen gaande in Hollywood. Zowel schrijvers als acteurs willen beter betaald krijgen voor hun werk en als het even kan niet vervangen worden door AI. Het ziet er helaas nog niet naar uit dat die stakingen binnenkort voorbij zijn.