Microsoft wil Activision overnemen voor strijd met Google en Apple

News
donderdag, 20 oktober 2022 om 14:00
20220920 iphone 14 pro 1f1672759713
Op Android en iOS hebben respectievelijk Google en Apple een monopolie als het aankomt op het distribueren en verkopen van applicaties. Microsoft wil nu alleen de strijd aangaan met een eigen app store op smartphones, met behulp van Activision Blizzard.
Door de jaren heen hebben Google en Apple veel kritiek gekregen op de Play Store en App Store. Beide techgiganten hebben namelijk een monopolie in handen als het aankomt op app stores op de grootste mobiele platformen en doen er alles aan om die positie in handen te houden.
Microsoft wil daar alleen verandering in brengen. Dat blijkt uit de documenten die Microsoft heeft aangeleverd aan de Competition and Markets Authority (CMA), zo meldt The Verge. Microsoft legt uit dat een grote reden is voor de overname van Activision Blizzard, om hun aanwezigheid op mobiele platformen uit te breiden.

“De transactie zal Microsoft beter in staat stellen een gamewinkel van de volgende generatie te creëren die op verschillende apparaten werkt, waaronder mobiele, dankzij de toevoeging van de inhoud van Activision Blizzard.”

Geen makkelijke strijd met Google en Apple

Microsoft weet dat het niet eenvoudig is om te concurreren met Google en Apple op hun eigen platformen. Met name omdat het voor gebruikers normaal is om de Play Store en App Store te gebruiken. Om daar verandering in te brengen, is volgens Microsoft een ‘grote verandering in het gedrag van consumenten’ nodig.
Dat wordt makkelijker gemaakt als gebruikers een aantal populaire titels alleen kunnen verkrijgen via een Xbox Gaming Store. Zo zijn Call of Duty Mobile en Candy Crush Saga bijvoorbeeld titels die enorm veel gespeeld worden en kunnen zorgen voor zo’n verandering. Maar dan moet eerst wel de overname van Activision Blizzard er doorheen komen.

Populair Nieuws