'Nintendo Switch 2 release is al vroeg in 2024'

News
dinsdag, 11 juli 2023 om 9:30
pexels michael adeleye 6993182f1615204764
Er gaan veel geruchten rond over de opvolger van de Switch en fans kijken dan ook uit naar de release. Naar verluidt zal de Nintendo Switch al vroeg in 2024 verschijnen.
De combinatie tussen een handheld en een console was een briljante beslissing van Nintendo voor de Switch. Dat heeft zich ook dubbel en dwars uitbetaald, aangezien het apparaat de beste verkochte console van Nintendo ooit is. Het enige punt is dat het verschil in kracht tussen de Switch en de consoles van Xbox en PlayStation nu wel erg groot begint te worden.
Het zou dus een mooi moment zijn voor een opvolger van de Nintendo Switch en naar verluidt wordt daar ook hard aan gewerkt. Nu is er mogelijk meer bekend over de releasedatum van de Nintendo Switch 2. Hongzhun, een fabrikant van metalen behuizingen, verwacht namelijk een flinke stijging in de tweede helft van dit jaar. Dat zou komen door de productie van de nieuwe console van Nintendo.
Door die productie wordt verwacht dat de Nintendo Switch 2 in het eerste kwartaal van 2024 gelanceerd zal worden, dat meldt de Chinese website MoneyDJ. Of dit het eerste kwartaal van het kalenderjaar betreft of het boekjaar is niet duidelijk. Het eerste kwartaal van het boekjaar loopt van april tot en met juni, wat dus iets later in het jaar zou zijn.

Ontwikkelaars al bezig met Nintendo Switch 2?

De laatste tijd stapelen de geruchten over de opvolger van de Switch zich op. Zo zouden ontwikkelaars al een devkit van de console hebben ontvangen, zodat ze games kunnen ontwikkelen voor het apparaat.
Ook zou de Nintendo Switch 2 al opgedoken zijn op de Developer Portal van Nintendo. Daar is namelijk een ‘NX2’ te vinden. NX was eerst de codenaam voor de originele Switch, voordat hij werd aangekondigd. Mogelijk betekent het dat Nintendo binnenkort de console officieel uit de doeken zal doen.

Populair Nieuws