‘Volgende Elder Scrolls game komt sneller dan je denkt’

News
maandag, 31 juli 2023 om 15:30
tes oblivion headerf1648651872
Je verwacht waarschijnlijk voorlopig geen nieuwe Elder Scrolls game. Bethesda kan zich pas volledig op The Elder Scrolls VI richten wanneer Starfield helemaal af is. Maar het lijkt erop dat er toch relatief snel een game verschijnt in de franchise.
Er wordt mogelijk gewerkt aan een remake van The Elder Scrolls IV: Oblivion. Dat wort beweerd op Reddit, door een gebruiker die beweert te werken bij Virtuos Games. Het zou dan ook die studio zijn die deze remake maakt.
Het is volgens de leaker nog niet helemaal zeker of Oblivion een volledige remake of remaster krijgt. Momenteel zou het project gedeeltelijk in een nieuwe engine gemaakt worden en gedeeltelijk op het oude Oblivion zijn gebaseerd. De verbeterde graphics zijn een Unreal Engine 5-project, maar de systemen die de game aansturen werken in de originele versie van Oblivion.

Komt er een remake van The Elder Scrolls IV: Oblivion?

De Reddit-post waarin dit alles gedeeld wordt, is inmiddels verwijderd. Dat kan verdacht overkomen, maar er is een beetje hoop voor wie graag terugkeert naar Oblivion. De moderators van de r/GamingLeaksAndRumours subreddit hebben volgens Xfire namelijk bevestigd dat de originele poster inderdaad bij Virtuos Games werkte.
Overigens is het niet de eerste keer dat Virtuos Games een zwakke schakel is in het geheimhouden van een remake. De onlangs onthulde remake van Metal Gear Solid 3 werd ook al lang van tevoren gelekt door een medewerker van Virtuos, zij het per ongeluk. Als de Oblivion remake ook echt is, moeten fans nog wel even geduld hebben: hij zou voor eind 2024 of begin 2025 op de planning staan.

Populair Nieuws