Nintendo partner maakt schermen voor nieuwe console

News
donderdag, 11 mei 2023 om 13:30
nintendo switch 3953601 1920f1618299411
De Switch is inmiddels aardig op leeftijd en hoewel er dit jaar geen Switch 2 meer komt, is er een opvolger in ontwikkeling. Hoe die console eruit gaat zien is een raadsel, maar het zou zomaar kunnen dat hij aardig op de Switch lijkt. Dat blijkt uit opmerkingen van de CEO van een belangrijke Nintendo-partner.
Nintendo heeft in het verleden al vaak samengewerkt met de Japanse techreus Sharp. Ook nu is het bedrijf partner: Sharp regelt momenteel assemblage van Switch-consoles. Het lijkt erop dat het bedrijf ook betrokken is bij Nintendo’s volgende console.
Tijdens Sharps laatste kwartaalbespreking onthulde CEO Robert Wu namelijk dat er productielijnen wordt opgezet voor nieuwe LCD-schermen (via Bloomberg). Welke bedrijven die schermen gaan afnemen onthult Wu niet, maar hij spreekt van een nieuwe gaming console. Het bedrijf is bovendien betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze console.
De maker van die console hoeft niet Nintendo te zijn: er zijn genoeg andere bedrijven die, vaak in navolging van de Switch, handheld consoles of console-achtige apparaten aan het maken zijn. Opvallend is natuurlijk wel dat Sharp, een partner van Nintendo, het heeft over een nieuwe console vlak nadat Nintendo datzelfde onderwerp heeft besproken in zijn eigen kwartaalbespreking. We hoeven de opvolger van de Switch dit jaar niet te verwachten, maar schermen die dit jaar gemaakt worden kunnen bedoeld zijn voor consoles die volgend jaar verschijnen.

Wordt de volgende Nintendo console een Switch 2?

Het is nog altijd niet helemaal duidelijk hoe de opvolger van de Switch eruit gaat zien. Door het succes van de Switch gaan veel mensen ervan uit dat de volgende console hetzelfde concept hanteert. Als Sharp er inderdaad schermen voor maakt doet dat wel vermoeden dat het wederom gaat om een handheld of hybride, dus een Switch 2 lijkt in dat geval waarschijnlijk.