Deze Call of Duty deal is absurd, maar wel leuk

News
zondag, 19 maart 2023 om 17:00
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
De beschikbaarheid van Call of Duty is een groot discussiepunt als het om de overname van Activision Blizzard gaat. Om zorgen dat de shooter een Xbox exclusive wordt weg te nemen, sluit Microsoft links en rechts deals die de game juist op andere platforms beschikbaar maken. Voor sommigen begint het nu bijna komisch te worden.
Microsoft wil Call of Duty graag delen, ook al wordt het bedrijf eigenaar van de reeks. Er liggen bijvoorbeeld al deals met Nintendo en Nvidia. Sony heeft er één aangebonden gekregen, maar die wil niet tekenen. Er zijn zelfs deals met partijen waar menig speler nog nooit van heeft gehoord en Microsoft is niet van plan op te houden.
Als het zo doorgaat duurt het niet lang meer of je kunt Call of Duty op praktisch alles spelen. Fans op Twitter steken dan ook een beetje de draak met hoeveel deals er in de laatste weken wel niet gesloten zijn. Eén fan suggereert zelfs dat Call of Duty uiteindelijk te spelen zal zijn op grafische rekenmachines van Texas Instruments.
Het doet een beetje denken aan de vele absurde apparaten waarop men Doom en Skyrim aan de praat heeft gekregen. Die games waren op zeker moment zelfs speelbaar op een zwangerschapstest. Dat lijkt geen heel waarschijnlijke uitkomst voor Call of Duty, maar Phil Spencer kan in ieder geval lachen om de suggestie dat er een deal gesloten wordt met Texas Instruments.

Wordt Microsoft eigenaar van Call of Duty?

Het zal nog even duren voor we weten hoe het afloopt met de overname van Activision Blizzard. De Britse CMA en de EU komen relatief snel met een beslissing en naar verluidt vindt in ieder geval de EU de overname goed. Maar als de FTC het tot een rechtszaak laat komen kan het hele circus nog tot het einde van de zomer draaien.