'Activision Blizzard overname wordt goedgekeurd door EU'

News
vrijdag, 03 maart 2023 om 12:00
microsoftgaming118 1920x10801f1674820425
Er lijkt eindelijk goed nieuws te zijn voor Microsoft. Naar verluidt gaat de EU namelijk de overname van Activision Blizzard goedkeuren.
De overname van Activision Blizzard is ondertussen één van de meest besproken onderwerpen in de gamewereld geworden. Microsoft probeert al ruim een jaar de deal er doorheen te drukken, maar meerdere waakhonden liggen in de weg. Mogelijk verdwijnt binnenkort alleen snel één van de grootste problemen.
Volgens Reuters zal namelijk de EU de overname van Activision Blizzard goedkeuren. De publicatie zegt dat het dat heeft gehoord van bronnen dichtbij de kwestie. De beslissing van de EU kan mogelijk ook een groot effect hebben op de Amerikaanse FTC en het Britse CMA, dat momenteel nog in de weg liggen voor Microsoft.

Waarom keurt de EU nu wel de deal goed?

De reden dat de Europese Commissie plotseling van mening verandert - eerder was de instantie nog geen voorstander van de overname - komt waarschijnlijk door de tactische contracten die Microsoft heeft gesloten.
In februari is namelijk officieel een samenwerking gesloten tussen Microsoft en Nintendo. Als de overname doorgaat, dan zullen de Call of Duty games de komende tien jaar ook naar de Nintendo consoles komen. Een dag later werd dezelfde deal gesloten met Nvidia om de games naar streamingdienst Geforce NOW te brengen.
Daarmee zijn de vraagtekens die de EU had bij de deal weggenomen. De waakhond vreesde namelijk voor een monopolie van Microsoft op het gebied van streaming, via Call of Duty. Ook wilde de instantie ervoor zorgen dat de Call of Duty games speelbaar zijn voor een zo groot mogelijk publiek, wat nu dus het geval is door de samenwerking met Nintendo.

Populair Nieuws