De toekomst van Viaplay is voorlopig veiliggesteld

News
woensdag, 10 januari 2024 om 9:30
viaplay met tekstf1648643997
De financiële cijfers van Viaplay waren niet bepaald rooskleurig bij de bekendmaking van de laatste resultaten. Maar de toekomst van het bedrijf is voorlopig veiliggesteld door een flinke financiële injectie.
Het was al een teken aan de wand toen Viaplay vorig jaar de bekendmaking van de cijfers van het derde kwartaal uitstelde. Om het vervolgens nog een keer last-minute uit te stellen. Toen de cijfers uiteindelijk werden bekendgemaakt aan de aandeelhouders, bleek de Viaplay Media Group in zwaar weer te zitten. Nog erger dan de eerdere tegenvallende resultaten in 2023, waarna de CEO besloot op te stappen.
Viaplay besloot om te stoppen met de activiteiten in Polen en de Baltische staten, om op die manier wat geld terug te winnen. Alleen in Nederland en in Scandinavië werd er namelijk winst gemaakt, maar in Scandinavië is de winst wel flink geslonken door dalende inkomsten uit de verkoop van reclamezendtijd.
Ondertussen zakte de waarde van de aandelen gigantisch, dus was het duidelijk dat er nog iets moest gebeuren voor het voortbestaan van de Viaplay Group. Dat is nu gebeurd. Het bedrijf krijgt een financiële injectie van 229 miljoen Zweedse kronen, omgerekend zo’n 20 miljoen euro. Dit bedrag wordt met name gebruikt om de schuld te verkleinen.

Steun uit onverwachte hoek

Het is wel opvallend om te zien waar het geld vandaan komt. De investering komt namelijk van de Tsjechische investeerder PPF en het Franse mediabedrijf Canal+, zo meldt TotaalTV. In ruil voor de injectie krijgen de bedrijven minimaal 25 procent van de aandelen.
Het is opvallend, omdat Canal+ een concurrent is van Viaplay. Het Franse bedrijf zou naar verluidt zelfs de F1-rechten in Nederland willen overnemen volgend jaar. Mogelijk lijkt het bedrijf een voorschot te nemen op een overname, als de financiële cijfers van Viaplay nog verder dalen.

Populair Nieuws