Viaplay dik in de problemen na slechte resultaten

News
maandag, 05 juni 2023 om 12:30
viaplayf1647263873
Al sinds de introductie van Viaplay in Nederland zijn veel klanten ontevreden over de dienst. Toch ging het steevast best aardig met de dienst. Nu heeft het bedrijf alleen erg tegenvallende resultaten en stapt de CEO zelfs op.
In de nog relatief korte tijd dat Viaplay in Nederland is, heeft de dienst zich niet bijzonder populair gemaakt. F1-streams haperen vaak en kijkers zijn niet te spreken over het commentaar. Desondanks bleek uit de financiële resultaten steeds dat de dienst groeide en de bedrijfstop was steeds positief.
Maar Viaplay lijkt het plotseling zwaar te hebben. CEO Anders Jensen stapt op en het bedrijf stelt de verwachte resulaten voor de rest van dit jaar naar beneden bij. Er wordt gesproken van een verslechtering van de bedrijfsomgeving. Bezuiniginsmaatregelen kosten langer dan verwacht om te realiseren en de advertentie-inkomsten zijn flink gedaald.
Als gevolg van het nieuws zit Viaplay ook meteen in zwaar weer op de beurs. De waarde van het bedrijf is met zo’n 60 procent gedaald. In juli komt Viaplay met de volledige resultaten van het huidige kwartaal, waarin er ook nieuwe verwachtingen voor de langere termijn gegeven worden.

Abonnees lopen weg door nieuwe Viaplay prijs

De controversiële prijsverhoging van eerder dit jaar wordt ook aangehaald als reden dat het minder goed gaat met Viaplay. Het is één van de redenen dat veel abonnementen worden opgezegd. Ook de stijging van de kosten van levensonderhoud zit Viaplay in de weg.

Populair Nieuws