Viaplay heeft presentatie kwartaalcijfers alweer last-minute uitgesteld

News
woensdag, 29 november 2023 om 11:00
f1viaplayf1641918326
Het gaat op financieel gebied niet zo goed met Viaplay. Het bedrijf heeft daarom eerder de bekendmaking van de kwartaalcijfers uitgesteld en nu is de presentatie alweer last-minute uitgesteld.
Toen Viaplay vorig jaar in Nederland werd gelanceerd, ging dat met veel fanfare. Met name door het overnemen van de rechten voor de Formule 1 van Ziggo, dat gepaard ging met een flink bedrag voor Formula One Management. Ook werden er rechten voor andere sporten geregeld toegevoegd, waaronder de Premier League en darten.
Met zoveel rechten voor sporten en daarnaast unieke films en series had Viaplay verwacht dat de streamingdienst in korte tijd Nederland kon veroveren. Dat is alleen niet het geval geweest. En Nederland is niet het enige land waar de financiële resultaten van Viaplay tegenvallen. Eerder dit jaar stapte de CEO van de Viaplay Group op na slechte resultaten.
Hoe het er momenteel precies voor staat met Viaplay is niet duidelijk. In oktober zouden namelijk de kwartaalcijfers van Q3 gepresenteerd worden, maar die bekendmaking werd uitgesteld tot 29 november, omdat er ‘belangrijke gesprekken’ over de toekomst van het bedrijf gevoerd werden.
Maar ook vanochtend, wat het plan was, zijn de kwartaalcijfers niet bekendgemaakt. De Viaplay Group heeft last-minute besloten om de onthulling van de financiële resultaten opnieuw uit te stellen. Dat meldt onder andere GPblog.com. Heel lang zullen aandeelhouders nu alleen niet moeten wachten. Op 30 november worden de kwartaalcijfers onthuld, maar wel pas wanneer de NASDAQ in Stockholm is gesloten.

Verdwijnt Viaplay uit Nederland?

Door de problemen bij Viaplay zijn er veel geruchten dat de streamingdienst vertrekt uit Nederland en de rechten van de Formule 1 verkoopt aan een andere partij, zoals terug naar Ziggo. Volgens sportmarketeer Chris Woerts zorgt F1 alleen juist voor de inkomsten bij Viaplay en zullen die juist niet verkocht worden.

Populair Nieuws