De Switch krijgt er snel een bikkelharde game bij

News
woensdag, 27 maart 2024 om 14:30
20211005 switcholed8f1633465772
Naar verluidt is de Nintendo Switch 2 in aantocht. Maar het aantal games dat je op je oude Switch kan spelen groeit nog steeds door. Deze week komt er bijvoorbeeld een bikkelharde game bij.
Wie tegenwoordig een racing game van Nintendo koopt, zal het er niet al te moeilijk mee hebben. Mario Kart is tenslotte een game voor het hele gezin en is dus qua moeilijkheid vrij toegankelijk. Maar Nintendo’s lang genegeerde F-Zero franchise is een heel ander verhaal.
Wie daarin voortgang wil boeken moet laten merken dat ze wat in huis hebben. Dat kun je binnenkort zelf ervaren in F-Zero Maximum Velocity. Deze klassieke Game Boy Advance-game komt deze week nog naar Switch Online.

Wanneer staat F-Zero Maximum Velocity op Switch Online?

Om precies te zijn verschijnt de game op 29 maart op Switch Online. Omdat het een Game Boy Advance-game is, heb je het duurdere abonnement nodig. Met het goedkopere abonnement kun je wel de originele F-Zero voor de SNES spelen. Maximum Velocity speelt zich 25 jaar na die game af, al kun je beide games prima los spelen. Je zult niet snel de draad kwijt zijn in Maximum Velocity als je de eerste game niet hebt gespeeld.
Met het goedkope abonnement kun je trouwens ook aan de slag met F-Zero 99. Deze game verscheen vorig jaar als eerste nieuwe titel in de franchise in bijna 20 jaar. Het is een battle royale game gebaseerd op de originele SNES-titel.