De 5 beste onthullingen van de Sony Showcase

News
zaterdag, 27 mei 2023 om 12:00
2023 05 07 plastation showcase junio 2023f1684390266
Het Summer Game Fest is begonnen en Sony heeft het spits afgebeten met een meer dan een uur durende show vol onthullingen en premieres. Tijdens de show werden diverse nieuwe games en hardware voor het eerst getoond. Wij zetten de beste onthullingen voor jullie op een rijtje
De kop is er af: de eerste grote Showcase va n het seizoen is geweest. Sony heeft de kaarten op tafel gelegd die ze nu op tafel wilden leggen (het verhaal gaat dat Sony nog wel een en ander achter de hand heeft). De show was een mix van third party reveals, hardware aankondigingen en first party games. Er was genoeg om de ruim een uur durende show te vullen, zonder tussendoor gepraat, de onthullingen volgden elkaar in rap tempo op. Wij hebben de beste, meest opvallende onthullingen op een rijtje gezet.

1. Metal Gear Solid Delta

Dat er een Metal Gear remake aan zat te komen werd de dagen voor de Showcase duidelijk. De geruchten van een remake werden steeds luider en Metal Gear 3 is dan de meest geëigende kandidaat. Dat is namelijk chronologisch het eerste deel. Snake Eater speelt zich af in 1964.
De game draait om Naked Snake, ook wel Big Boss geheten. draait om de confrontatie tussen Snake en The Boss, een naar verluidt naar Rusland overgelopen agent die niet alleen de gevechtsstijl van CQC (Close Quarter Combat) geïntroduceerd heeft, maar ook twee nucleaire raketten gestolen heeft. Bovendien gaan er geruchten over een nieuw soort wapen, een op twee benen lopende tank, genaamd Metal Gear. Genoeg uitdagingen dus voor Snake, waarbij het verhaal uiteraard de nodige twists kent.
Deze remake heet trouwens niet '3', maar heeft de benaming 'MGS Delta' mee gekregen. Deze Delta staat voor 'verandering' of 'verschil' zonder de structuur te veranderen. We kunnen dus een remake verwachten in de lijn van Dead Space, maar zonder de volledig nieuwe verhaallijn als Final Fantasy VII Remake.

2. Veel Marvel's Spider-Man 2 gameplay getoond

We kunnen er niet omheen, de meest geanticipeerde onthulling was toch wel Marvel's Spider-Man 2. De game zelf was al lang en breed aangekondigd, maar tot nu toe was nog niet veel bekend over dit vervolg op misschien wel de grootste Marvel game aller tijden.
Tijdens de Showcase werd meer dan tien minuten Spider-Man 2 content getoond, waaronder gameplay. Waar we eerst dachten dat we vooral Spider-Man in de vorm van Peter Parker en Miles Morales speelbaar zouden krijgen, blijkt Peter Parker ook nieuwe trucs tot zijn arsenaal gevoegd te hebben. Hij draagt nu het iconische zwarte pak van de Symbioot-Spidey. Deze symbioot gaat gepaard met nieuwe krachten, maar lijkt ook het gedrag van Peter aangetast te hebben. Om er achter te komen waar dit naar toe gaat, moeten we wachten tot Spider-Man 2 later dit jaar op de PS5 uitgebracht wordt.

3. Bungie onthult Marathon

Voor veel PlayStation gamers zal de naam Marathon niet direct bellen doen rinkelen. Dat is voor Xbox gamers wel anders. De Marathon gameserie van Bungie wordt algemeen gezien als de voorloper en inspiratie voor Halo, de bijna heilige console exclusive serie van de Xbox. Tijdens de Showcase werd een cinematische trailer van Marathon getoond die de sfeer van de game(serie) moet zetten.
De trailer toont een zeer gestileerde wereld, waarin spelers, Runners genaamd, die proberen rijkdom te veroveren op de planeet Tau Ceti IV. Marathon zal overigens niet alleen op de PlayStation 5 uitkomen, de game komt ook naar Xbox Series S|X en Windows en zal Cross-play en Cross-save ondersteunen.

4. Panthom Blade Zero verrast vriend en vijand

Phantom Blade Zero verbaasde met een zeer fraaie trailer van deze action role-playing game van ontwikkelaar S-Game, een totaal onbekende in onze Westerse wereld. Phantom Blade heeft een oosterse setting met veel samurai-achtige invloeden.
Wie de trailer bekijkt denkt waarschijnlijk gelijk aan games als Ghost of Tsushima of Wo Long: Fallen Dynasty. De game speelt in derde persoonsperspectief en voorziet ruim in snelle actie, artistieke zwaardgevechten met regulier vijanden, maar net zo goed met demonen. De trailer ziet er geweldig uit en wij kunnen alvast niet wachten om meer te weten te komen over deze game!

5. Lossless bluetooth Earbuds in de schaduw van Project Q gedropt

Sony lanceerde ook nieuwe hardware tijdens de Showcase. De meeste aandacht ging daarbij uit naar Project Q, een soort WiiU controller die PS5 gameplay moet kunnen streamen via Wifi. Maar, in de schaduw van die aankondiging har Sony eigenlijk nog veel groter nieuws: Sony's eerste wireless earbuds die lossless audio kan streamen voor zowel PC als PS5 gaming.
Dat is nogal wat, Sony ondersteunt tot nu toe geen bluetooth audio apparatuur, laat staan dat dat lossless zou kunnen, een techniek die nog in de kinderschoenen staat. Sony zal dus met eigen ontwikkelde technologie moeten komen. De earbuds moeten nog dit jaar op de markt verschijnen, dus daar mogen we de komende maanden nog meer informatie over verwachten.
Dat waren ze, onze vijf belangrijkste reveals van de Sony PlayStation Showcase. Natuurlijk was er veel meer wat Sony liet zien, waaronder de reveal van Helldivers 2, een nieuwe Destiny 2 uitbreiding (met grote verrassing), Street Fighter 6 met een trailer gefocused op de World Tour verhaallijn, de releasedatum van Assassin’s Creed Mirage en nog veel meer.
Wij hebben de PlayStation Showcase met veel plezier gevolgd en kijken nu alweer uit naar de volgende!