Assassin’s Creed Mirage releasedatum eindelijk bekend

News
donderdag, 25 mei 2023 om 10:30
assassins creed miragef1662103517
Het heeft even mogen duren, maar Ubisoft heeft eindelijk de releasedatum van Assassin’s Creed Mirage bekendgemaakt. Tijdens de PlayStation Showcase is de game getoond. Daarbij is onthuld dat de game dit najaar verschijnt.
Vorig jaar onthulde Ubisoft een nieuwe Assassin’s Creed game met een wat traditionelere insteek dan de laatste paar delen. De game gaat over Basim, een personage dat werd geïntroduceerd in Assassin’s Creed Valhalla. Er is lange tijd onduidelijkheid geweest over de releasedatum.
Er waren bijvoorbeeld geruchten dat de game in de zomer uit zou komen. Maar vervolgens werd beweerd dat de game intern was uitgesteld naar oktober. Dat laatste blijkt het geval, want Assassin’s Creed Mirage verschijnt op 12 oktober van dit jaar.

Assassin’s Creed Mirage trailer toont nieuwe gameplay

De PlayStation Showcase onthulde niet alleen een releasedatum, maar ook nieuwe gameplaybeelden. Er zijn verschillende klassieke Assassin’s Creed features te zien. Zo kan Basim rookbommen gebruiken en messen werpen.
Maar er zijn ook nieuwe features, zoals Assassin’s Focus. Hiermee kan Basim meerdere personen op een rij doden. Parkour is ook weer terug in de game, met een nieuw element in de vorm van polsstokspringen.
Naast Assassin's Creed Mirage heeft Ubisoft nog meerdere andere games in de reeks in ontwikkeling. Daarnaast wil de uitgever dit jaar nog een aantal andere grote titels uitgeven, waaronder Avatar Frontiers of Pandora en Skull and Bones. Naar verluidt moet ook de open world Star Wars game dit belastingjaar verschijnen.