70% van Tears of the Kingdom-team had niet eerder aan een Zelda-game gewerkt

News
zaterdag, 27 mei 2023 om 12:30
tears of the kingdom armf1683724728
Ongeveer 70% van het team achter Zelda: Tears of the Kingdom">The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom had nooit eerder aan een Zelda-game gewerkt, zo ontdekte Bungies senior activity designer Max Nichols.
Nichols laat op Twitter weten ‘eindelijk’ de creditslijst van Tears of the Kingdom in handen te hebben. Zo ontdekte hij dat van de 1148 mensen die aan de nieuwste Zelda-game gewerkt hebben 800 nooit eerder aan een Zelda-game hebben gewerkt. Dat komt neer op zo’n 70 procent.
GamesRadar+ wijst erop dat dit aantal een grote verrassing is, aangezien meerdere ontwikkelaars op Twitter Nintendo prezen voor het behoud van ontwikkelaars en erop wezen dat Tears of the Kingdom zo goed is omdat het voornamelijk ontworpen is door dezelfde ontwikkelaars die zes jaar geleden Breath of the Wild uitbrachten. Volgens GamesRadar+ hoeven de cijfers niet te betekenen dat dat toch niet het geval is. Immers weten we niet of deze 800 mensen onderdeel zijn van het kernontwikkelingsteam. Ze zouden bijvoorbeeld ook aan de lokalisatie of marketing van de game gewerkt kunnen hebben.
Een ander opvallend detail is dat aan Tears of the Kingdom een stuk meer mensen werkten dan aan voorganger Breath of the Wild. Nichols wijst er in zijn tweet op dat er 914 mensen werkten aan Breath of the Wild. Dat betekent dus dat er 234 meer mensen aan het vervolg werkten. Ook het aantal game designers is gegroeid: Breath of the Wild had er 24, Tears of the Kingdom 50.

Grote namen Zelda-franchise ontbreken

Ook viel het Nichols op dat Tears of the Kingdom de eerste grote Zelda-titel is sinds 1991 waarin Yoichi Yamada geen credits heeft gekregen. Hoewel hij door de jaren heen weinig interviews heeft gegeven, heeft hij altijd een grote rol gespeeld in de franchise. Nichols vraagt zich daarom af of dit betekent dat Yamada met pensioen is. Ook Takashi Tezuka, de mede-bedenker van de franchise, ontbreekt voor de eerste keer sinds Zelda 2 in 1987 in de credits.

Populair Nieuws