DC vindt nieuwe Superman-acteur

News
woensdag, 28 juni 2023 om 10:00
batman v supermanf1700562718
Pogingen van DC om net als Marvel een reeks films te maken in hetzelfde universum zijn tot nu toe geen groot succes. Daarom gaat het hele plan in de komende jaren over een andere boeg. Daar zijn ook nieuwe hoofdrolspelers bij nodig en daar zijn er nu zeker twee van gevonden.
In 2025 gaat het nieuwe DC filmuniversum van start, onder leiding van James Gunn en Peter Safran. Superman: Legacy wordt de eerste film van het nieuwe plan. Vorig jaar was er nog even sprake van dat Henry Cavill opnieuw de Man of Steel zou spelen, maar dat ging uiteindelijk niet door.
Nu is de nieuwe Superman dan toch gevonden. Deadline meldt dat David Corenswet de rol heeft gekregen na een maandenlang auditieproces. Corenswet is nog geen bijzonder grote naam: hij speelde eerder in series als The Politician en We Own This City en was vorig jaar te zien in de film Pearl. Superman wordt zijn eerste hoofdrol in een film van een grote studio.
Behalve Superman is ook een nieuwe Lois Lane gecast. Deze rol zal gespeeld worden door Rachel Brosnahan, bekend van The Marvelous Mrs. Maisel, dat onlangs een laatste seizoen kreeg. James Gunn zou nu op zoek gaan naar acteurs voor Lex Luthor en Jimmy Olsen.

Nieuwe DC-films krijgen vorm

Superman: Legacy is niet de enige nieuwe DC film die een beetje vorm begint te krijgen. Er is bijvoorbeeld ook een regisseur gevonden voor de nieuwe Batman-film The Brave and the Bold. Het nieuwe DC-universum gaat in de zomer van 2025 van start met de release van Superman: Legacy.