Gloednieuwe Batman-film vindt regisseur

News
vrijdag, 16 juni 2023 om 13:00
batman the dark knightf1666362716
Het filmuniversum van DC gaat flink op de schop. Dat betekent ook dat we een nieuwe versie van Batman gaan zien. De film die deze versie van de Caped Crusader gaat introduceren heeft nu een regisseur gevonden.
The Flash draait nu in de bioscoop en behalve The Flash zelf hebben meerdere versies van Batman een belangrijke rol. Dat personage is niet voor niets één van de belangrijkste figuren in het DC-universum. Ook in de nieuwe filmplannen van James Gunn en Peter Safran mag Batman niet ontbreken.
Een toekomstige film genaamd The Brave and the Bold introduceert een nieuwe versie van Batman. Nu is besloten dat die film gergisseerd wordt door iemand die inmiddels ervaring heeft met het personage. Na meerdere Batmen te hebben geregisseerd voor The Flash mag Andy Muschietti ook The Brave and the Bold op zich nemen.
James Gunn en Peter Safran laten weten dat ze Muschietti “de enige keuze” vonden. Het duo was erg onder de indruk van The Flash. Ze omschrijven Muschietti als “niet alleen een visionaire regisseur, maar ook een enorme DC fan” (via Variety).

Nieuwe DC films staan los van oude DCEU

Wat Gunn en Safran betreft zijn hun nieuwe filmplannen een nieuwe franchise (het DCU), die grotendeels los staat van het huidige universum (het DCEU). Toch wordt niet alles losgelaten: Blue Beetle, die dit jaar nog zijn debuut maakt in een gelijknamige film, wordt een personage in het DCU. Dit terwijl het verdere DCU pas in 2025 begint met Superman: Legacy.