PlayStation CEO: "Alle uitgevers hebben een hekel aan Xbox Game Pass"

News
woensdag, 28 juni 2023 om 10:30
still image xbox game pass 2 ea play title cardsf1620123579
De laatste jaren zijn abonnementsdiensten ook groot geworden in de game-industrie. Maar volgens PlayStation CEO Jim Ryan hebben uitgevers een hekel aan Xbox Game Pass.
De rechtszaak tussen Microsoft en de FTC is nog steeds druk aan de gang en dinsdag werd Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Entertainment, ondervraagd via een videocall. De topman van PlayStation werd ondervraagd door de advocaat van Microsoft over uitspraken die de CEO had gemaakt tijdens een vergadering met investeerders. Die vond plaats ongeveer een maand nadat Microsoft had aangekondigd Activision Blizzard over te nemen, zo meldt VGC.
Tijdens de meeting zou Ryan hebben gezegd dat Microsoft zo’n grote overname moest maken, vanwege Game Pass. Daarna claimde Ryan dat hij heeft gesproken met ‘alle uitgevers’ en dat ze ‘allemaal een hekel hebben aan Game Pass, omdat het de waarde van games vernietigt'.
De topman van PlayStation heeft tijdens de hoorzitting bevestigd dat hij deze uitspraken heeft gemaakt. “Ik praat voortdurend met uitgevers en dit is al vele jaren een zeer algemeen aanvaarde opvatting van de uitgevers.”

Game Pass belangrijk onderdeel voor Microsoft

Xbox Game Pass is ondertussen alweer zes jaar live en is een groot onderdeel geworden van de strategie voor Microsoft op het gebied van gaming. In januari 2022 had de dienst 25 miljoen abonnees. Tijdens de hoorzitting liet Ryan weten dat hij verwacht had dat Game Pass meer abonnees zou hebben, ‘met het oog op het geld dat Microsoft in de dienst heeft gestoken’.
Binnenkort zal wel de prijs van de Game Pass-abonnementen omhoog gaan. PC Game Pass blijft hetzelfde, maar Xbox Game Pass gaat omhoog van 9,99 euro naar 10,99 euro per maand, terwijl Xbox Game Pass Ultimate stijgt van 12,99 euro naar 14,99 euro per maand.