Red Bull Racing hoopt dat Verstappen geen 'Rosbergje' uitvoert

News
woensdag, 28 juni 2023 om 9:30
max verstappen gp azerbeidzjan 2023f1682926953
Max Verstappen heeft al een paar keer gezegd dat hij mogelijk al eerder met pensioen gaat dan iedereen zou denken. Helmut Marko, de adviseur van Red Bull Racing, hoopt dat de Nederlander niet hetzelfde doet als Nico Rosberg.
De Formule 1 is populairder dan ooit en eigenaar Liberty Media probeert dan ook zoveel mogelijk geld eruit te halen. Zo worden de F1-seizoenen steeds langer en moeten meer dagen tijdens een raceweekend spannend zijn. Dat is bijvoorbeeld de reden waarom er in Oostenrijk aankomend weekend weer een sprintrace wordt georganiseerd.
Max Verstappen is alleen niet zo blij met al die veranderingen. De regerend wereldkampioen wil de sport liever bij het oude houden. Door al die aanpassingen zal de Nederlander mogelijk al stoppen met F1 wanneer zijn contract bij Red Bull Racing afloopt in 2028.
Het team zal voor die tijd dan ook al moeten nadenken over een opvolger van Verstappen, als hij echt woord bij daad voegt. In de Inside Line Podcast zegt adviseur Helmut Marko dat hij wel hoopt dat Verstappen wacht totdat zijn contract erop zit.

“Ik heb het gehoord. Hij zal niet eeuwig meegaan. Ik hoop niet dat hij hetzelfde doet als Nico Rosberg en na een slecht jaar ineens afscheid neemt. Als hij het ons laat weten en ons van tevoren waarschuwt, dan kunnen we er in elk geval op reageren.”

Een plotseling pensioen

In 2016 won Nico Rosberg het kampioenschap, in een lange strijd met teamgenoot Lewis Hamilton. Bij de uitreiking van de trofee tijdens het FIA-gala, maakte de Duitser alleen ineens bekend dat hij direct zou stoppen als F1-coureur. De strijd met Hamilton was zo intens en kostte zoveel mentaal van de coureur, dat hij het niet nog een jaar kon opbrengen.
Als Verstappen ineens stopt met de Formule 1, dan weet Helmut Marko in ieder geval dat de Nederlander niet stopt met racen. De topman van Red Bull ziet hem namelijk doorgaan met Le Mans en andere race-evenementen: “Hij gaat plezier maken in de racewereld.”

Populair Nieuws