Cyberpunk 2077 was volgens ontwikkelaars nog niet klaar voor release

  Eén van de grootste teleurstellingen van 2020 is volgens velen Cyberpunk 2077. De game heeft veel problemen en volgens de ontwikkelaars binnen CD Projekt RED was de game nog helemaal niet klaar voor release.

  Na meerdere keren uitstel kwam Cyberpunk 2077 dan eindelijk in de winkelschappen te liggen op 10 december. De verwachtingen waren hoog, zeer hoog, bij de fans, maar al snel kwamen veel spelers thuis van een koude kermis. Op de PlayStation 4 en Xbox One bleek Cyberpunk 2077 namelijk een dramatische performance te hebben en werden alle versies bovendien geplaagd door bugs en glitches.

  De dagen erop werd de reputatie van CD Projekt RED nog meer geschaad, nadat het bedrijf claimde dat je je geld terug kon krijgen op de PlayStation Store. De uitgever had alleen geen contact gezocht met Sony, wat weer zorgde voor gedoe met het Japanse bedrijf. Sindsdien is de ontwikkelaar hard aan het werk geweest om een aantal problemen op te lossen en heeft CEO Marcin Iwinski zijn verontschuldigingen aangeboden aan de spelers en aandeelhouders.

  In gesprek met Bloomberg hebben medewerkers van CD Projekt RED aangegeven dat het duidelijk was dat de game niet klaar was voor release. Dat schrijft journalist Jason Schreier.

  “Hoewel het bedrijf veel heeft getest voor de release van de game, zei Iwinski dat ze niet veel van de problemen tegenkwamen die spelers hebben ervaren. Ontwikkelaars die aan de game hebben gewerkt claimen alleen iets anders en zeggen dat meerdere veelvoorkomende problemen zijn ontdekt. Het personeel had alleen niet genoeg tijd om alles te fixen.”

  Jason Schreier

  Was Cyberpunk 2077 een te ambitieus project?

  Het lijkt er dan ook op dat het project dat CD Projekt RED voor ogen had met Cyberpunk 2077 simpelweg te ambitieus was. Van een fantasy game als The Witcher 3: Wild Hunt overgaan naar een science-fiction game is al een flinke overstap, maar zeker op de schaal waarop de ontwikkelaar het heeft gedaan.

  Dat zorgde al eerder voor problemen in het traject, helemaal omdat in 2016 bijna het hele project werd gereset. Nieuwe regisseur Adam Badowski wilde grote veranderingen aanbrengen in de gameplay en het verhaal. Het heeft ervoor gezorgd dat de gameplay demo die werd getoond op de E3 van 2018 ‘compleet nep’ was, volgens medewerkers binnen de studio. Het verklaart ook waarom sommige features die getoond werden in de demo uiteindelijk niet in de game zitten. Al met al zal Cyberpunk 2077 nog lang gaan zorgen voor een kater bij CD Projekt RED.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 10 december 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.