'Sony is woest op CD Projekt Red om Cyberpunk 2077 refunds'

  De release van Cyberpunk 2077 was niet echt een succes. De game kampt tot de dag van vandaag met talloze bugs en de PlayStation 4 en Xbox One versies zijn van vele mindere kwaliteit dan beloofd werd. Een anonieme ontwikkelaar bij CD Projekt Red is nu uit de school geklapt en meldt 'dat Sony Japan woedend op CD Projekt Red is' om de vele refunds voor de game.

  De ontwikkelaar bij CD Projekt Red, die anoniem de melding maakt via Gamefaqs, geeft aan dat Sony allerminst blij is met de vele terugbetaalverzoeken voor Cyberpunk 2077. Gamers vragen massaal hun geld terug voor de game via de PlayStation Store, omdat de game niet levert wat er beloofd is. Veel content en features ontbreken en de game draait niet goed op de PlayStation 4. Sony heeft toegegeven aan de druk van de consumenten en geeft het geld retour voor de game, maar (voornamelijk Sony Japan) is intussen furieus op CD Projekt Red. Aan de kant van de ontwikkelaar is aangegeven dat alle fouten rechtgezet gaan worden, maar dat dit wat tijd gaat kosten.

  Scheve gezichten bij CD Projekt Red vanwege Cyberpunk 2077 release

  Binnen CD Projekt Red rommelt het ook rondom de release van Cyberpunk 2077. In aanloop naar de release van de game kwam al naar voren dat medewerkers verplicht over moesten werken in slechte omstandigheden en na de release zijn aandeelhouders allerminst blij met het resultaat, dat na een aantal keren uitstel toch echt beter had moeten zijn. Er is zelfs sprake van een rechtszaak, waarin de ontwikkelaar zich naar eigen zeggen 'krachtig gaat verdedigen'.

  Inmiddels zijn de eerste updates voor Cyberpunk 2077 wel al uitgebracht, maar of dit het vertrouwen in de ontwikkelaar herstelt is nog niet te voorspellen. Hoe dan ook spaart CD Projekt Red kosten noch moeite om de game goed te laten werken in de toekomst.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 10 december 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.