9 gekke bugs en glitches in recente games op een rij

  Als er een nieuwe game uitkomt, dan is het wachten op de vreemde situaties die zich voordoen. Een paard dat ineens op een gebouw staat of een mannetje dat na een klap kilometers door de lucht vliegt. Wij gingen recente games af op zoek naar 9 gekke bugs en glitches. Onder andere Cyberpunk 2077, Assassin's Creed Valhalla komen voorbij met bizarre situaties!

  Meet my little friend (Cyberpunk 2077)

  Toen Cyberpunk 2077 uitkwam, was het internet al snel in rep en roer. Ontwikkelaar CD Projekt Red had niet bepaald afgeleverd wat er beloofd was. De game barst nog steeds van de bugs en glitches zoals bomen die overal ineens in het klein opduiken en mensen die ineens zonder gezicht rondlopen. Genoeg om (niet over naar huis) te schrijven dus. Een van de bugs in de game komt al heel vroeg voorbij en draait allemaal om het kleine mannetje dat elke man heeft.

  In de character creator van de game kun je namelijk aan de slag met allerlei toffe features. Je kunt nagenoeg alles van je karakter vormgeven van de neus, oren en ogen tot de lichaamsbouw en het geslachtsdeel. Bij dit laatste komt een opmerkelijke bug voorbij, want als je je karakter een wat groter mannelijk geslachtsdeel geeft, komt deze letterlijk door je broek naar buiten. En er is niets wat je eraan kunt doen, behalve dan een kleiner geslachtsdeel nemen.

  De legende van de dronken viking (Assassin's Creed Valhalla)

  In Assassin's Creed Valhalla kun je in de huid van Eivor kruipen. Hij of zij gaat op pad door Engeland om langzaam maar zeker een groot koninkrijk voor zich te veroveren. Daarvoor moet er flink gevochten én rond geslopen worden, maar tussendoor kun je gelukkig ook wat stoom afblazen door aan de vele activiteiten in de game deel te nemen. Zo kun je Orlog, een dobbelspel, spelen, iemand onder tafel praten én iemand onder tafel drinken. Aan dit laatste element zit wel een gevolg vast, want als je te veel drinkt, dan word je vanzelf dronken. De wereld draait en wordt vaag en dat maakt vechten niet bepaald makkelijk.

  Als je te maken kreeg met de bug die tijdens het Yule Festival evenement in de game geslopen is, dan kon je van die dronkenschap een flinke kater krijgen. Eivor wilde namelijk na een drinkwedstrijd met Braun nog wel eens dronken blijven. De bug trad volgens meerdere spelers op als er na de drinkwedstrijd opgeslagen werd. De enige echte remedie voor dronkenschap is slapen en dat gold in de game ook: als je dronken startte moest je dus je roes uitslapen en dan was alles weer oke...totdat je dood ging. Intussen is het Yule Festival niet meer gaande en dus kun je ook Braun niet meer onder tafel drinken, maar vervelend was het wel.

  Spider-steen (Spider-Man Miles Morales)

  Als je Spider-Man Miles Morales speelt, dan weet je dat niets zo vrij voelt als lekker in je spinnenpak rondslingeren in de stad. De game heeft en heerlijke mechaniek voor het slingeren en die is nog beter op de PlayStation 5. Wat kan er nou vrijer zijn dan een jongeman die naar hartenlust rondslingert en boeven in elkaar mept? Een steen.

  Miles Morales heeft namelijk vrijwel geen bugs, maar een speler genaamd Rob Sheridan had een bijzonder vreemde situatie. Waar Peter Parker en Miles Morales in Spider-Man veranderden door een spinnenbeet, kan een kopstoot tegen een gebouw blijkbaar ook zo zijn gevolgen hebben. Sheridan botste namelijk als Spider-Man tegen een muur aan, waarna hij ineens in een steen veranderde. In die vorm kon hij jammer genoeg niet vechten, maar één skill bleef behouden. Hij kon gewoon door de stad slingeren en dus was Spider-Brick geboren!

  Gekke keepers (FIFA 21)

  FIFA 21 is de nieuwste footie van EA en bevat allerlei nieuwe features. Met de nieuwe teams kun je naar hartenlust een lekker potje voetbal spelen. Dat niet alle spelers en dan met name de keepers in FIFA 21 niet altijd even scherp zijn mag intussen duidelijk zijn. FIFA 21 is namelijk 'voorzien' van allerlei gekke bugs die voor een groot deel met keepers te maken hebben.

  Zo zijn er keepers die op eigen houtje een doelpunt maken door de bal simpelweg naar de andere kant te poeieren, keepers die nog nooit gehoord hebben wat een bal is of daar in ieder geval niet de juiste training voor gehad hebben en keepers die wat overenthousiast zijn met rampzalige gevolgen. In ons artikel met gekke FIFA 21 glitches kun je alle filmpjes van de falende keepers bekijken!

  De rollen omdraaien (Demon's Souls)

  Demon's Souls heeft onlangs een remake gekregen op de PlayStation 5. Mensen die van uitdagende games houden en het niet erg vinden om een paar honderd keer dood te gaan voordat het einde van een game bereikt wordt, kunnen hun lol weer op. De game is namelijk als vanouds lekker uitdagend. Door een hilarische glitch is het in de game mogelijk om de rollen om te draaien, waardoor jij niet bang moet zijn voor de baas, maar zij jou moeten vrezen.

  In de game kun je namelijk een Gold Coin vinden op een gegeven moment. Als je daarna met de Maiden in Black praat, terwijl de geluk brengende effecten van de munt actief zijn, is de glitch compleet. Je luck schiet dan namelijk bijna letterlijk door het dak, waardoor je met een specifiek wapen wel heel veel schade doet.

  Dat wapen is de Blueblood Sword. Als je deze hebt en de glitch is actief, dan mag de baas (en de rest van de Demon's souls wereld) op gaan passen. Jouw schade zorgt er dan namelijk voor dat je een soort Hercules wordt die alles en iedereen in één klap verpulvert. Daarbij krijg je ook nog eens zeldzame item drops van verslagen vijanden omdat je geluk zo ontzettend hoog is. Guus Geluk is er niks bij.

  Vliegen als een held (Call of Duty Black Ops Cold War)

  Call of Duty Black Ops Cold War heeft ook een geweldige glitch. Waar je in sommige games per ongeluk door de grond kunt zakken, zorgt deze glitch ervoor dat je letterlijk boven alle andere spelers uit stijgt. De glitch laat je namelijk vliegen. Althans, soort van. Zodra je met Semtex aan de slag gaat in de game kun je namelijk even flink hoog de lucht in schieten.

  Een Reddit gebruiker genaamd E3zyy ontdekte het foutje in de game, waar je jammer genoeg niet zoveel aan hebt. Je kunt namelijk prima tegen hoogtes, maar minder goed tegen vallen van grotere hoogtes. Daarbij brengt de Semtex die je gooit voor de glitch ook nog een flinke dosis pijn met zich mee. Grappig is het gelukkig dan weer wel.

  Lamme armen (Ghost of Tsushima)

  In Ghost of Tsushima wacht je een prachtig eiland waarin je als de Ghost de strijd tegen Mongoolse indringers aangaat. Vele mythen en legenden komen voorbij terwijl jij met je zwaard en pijl en boog het ene na het andere slachtoffer maakt om je land te redden. Hoewel het verhaal ontzettend serieus is in de game, kan het zijn dat je ergens halverwege even een flashback krijgt naar de films van Ace Ventura.

  Je loopt namelijk tijdens een missie genaamd A Mothers Peace het risico om helemaal niks met je armen te kunnen. Jin heeft net als Jim Carrey in zijn tweede Ace Ventura film twee lamme armen die er maar een beetje bij bungelen. Het ziet er hilarisch uit om de held van de game zo te zien rondlopen. Gelukkig is dit niet een stuk in de game ,waarin je te maken krijgt met een heftig gevecht. Om de lamme armen van Jin (niet) in actie te zien check je de video van uploader MJC11493 hierboven.

  De shakende vijand (XIII)

  Als je een game de titel XIII (13) meegeeft, is dat bijna vragen om problemen. De game is gebaseerd op de gelijknamige Franse comic over en geheimagent en heeft onlangs een remake gekregen. Hierin is de game opgepoetst en helemaal naar 2020 gebracht. Althans, dat was de bedoeling. De game zit namelijk boordevol bugs en glitches, waardoor je ongetwijfeld een of twee keer moet laden voor je verder kunt spelen. Tussendoor maak je allerlei gekke dingen mee, zoals deuren die ineens weer dicht zitten om nooit meer open te gaan, karakters die vastzitten in muren en meer. In het filmpje van NoFrag hierboven zie je een aantal glitches uit de game.

  Misschien nog wel de grappigste fout die je tegen kunt komen: karakters die ineens in een T-vorm staan te shaken alsof er een goede beat op staat. Het is té grappig voor woorden, maar zorgt er vaak wel voor dat je niet verder kunt. Intussen blijven ze schieten, dus pas wel op!

  Iedereen valt af! (Fall Guys)

  Fall Guys is misschien wel dé onverwachte hitgame van afgelopen jaar. De game laat kleine mannetjes in de vorm van gekke bonen online tegen elkaar strijden in knotsgekke minigames. Telkens valt er een heel aantal dappere strijders af, terwijl de rest doorgaat naar de volgende ronde. Soms wil het alleen gebeuren dat er niemand doorgaat voor die felbegeerde kroon.

  Fall Guys heeft namelijk een klein foutje in een paar minigames zitten, waarbij iedereen ineens uitgeschakeld wordt. Tijdens de korte spelletjes moet je proberen als eerste over de finish te komen of allerlei obstakels ontwijken om niet in een gat te vallen, maar het kan gebeuren dat de strijd ineens stopt. Vervolgens valt iedereen in de game uit! De Monopoly-man zou zeggen: "Ga terug naar start en probeer het opnieuw!"

  Assassin's Creed Valhalla

  Verkijgbaar vanaf 10 november 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.