Cyberpunk 2077 sequel krijgt mogelijk multiplayer

News
dinsdag, 23 januari 2024 om 13:00
cyberpunk 2077f1608508555
Cyberpunk 2077 werd bij lancering niet bijzonder goed gewaardeerd, maar na flink wat werk is de game nu toch geliefd genoeg om een vervolg te krijgen. Het lijkt mogelijk dat die game één van de grote geschrapte features van Cyberpunk 2077 krijgt. Er wordt namelijk multiplayer overwogen.
Cyberpunk 2077 is momenteel een ervaring voor één speler, maar dat was niet het oorspronkelijke plan voor de game. Er was ooit een multiplayer-ervaring beloofd door CD Projekt RED. Later werd dat een aparte game, maar uiteindelijk is er helemaal niets van gekomen.
Maar de feature kan alsnog opduiken in de Cyberpunk-games. In een interview met Reuters vertelt Adam Badowski, de CEO van CD Projekt, dat multiplayer overwogen wordt voor het vervolg op Cyberpunk 2077. Daarover wilde hij verder alleen niet in detail treden, dus in wat voor vorm er uiteindelijk multiplayer in de game zou zitten is niet duidelijk.
Uiteraard is er een kans dat de multiplayer de uiteindelijke game niet haalt. De Cyberpunk-sequel zit nog in de conceptfase, dus niet alles wat nu besproken wordt komt daadwerkelijk in het eindproduct terecht. Aangezien de eerste game de nodige beloftes niet waar wist te maken bij lancering, is het ook begrijpelijk dat Badowski nu niet in teveel details treedt.

Cyberpunk 2077 sequel nog ver weg

Het duurt ook nog even voor de Cyberpunk 2077 goed op weg is. Het is namelijk niet het project waar nu de grootste focus op ligt bij CD Projekt RED. Momenteel heeft The Witcher 4 het grootste team.