Filmbaas van Netflix vertrekt bij de streamingdienst

News
dinsdag, 23 januari 2024 om 13:30
netflix1f1623844084
Netflix moet het voortaan doen zonder Scott Stuber. De filmbaas bij de streamingdienst heeft namelijk besloten om het bedrijf te verlaten en zijn eigen productiebedrijf te beginnen.
Een lange tijd heeft Netflix zich gericht op series met Originals. Met House of Cards, Orange is the New Black, Narcos en verschillende Marvel shows had de streamingdienst een divers aanbod aan exclusieve series.
Zeven jaar geleden is daar ook een nieuwe focus op films bij gekomen, met de aanstelling van Scott Stuber als Film Chief bij Netflix. Onder zijn leiding zijn er films geproduceerd als Bird Box, Glass Onion en Red Notice en kwamen er samenwerkingen met grote regisseurs als Martin Scorsese en Alfonso Cuarón.
Stuber heeft nu alleen besloten om te vertrekken bij Netflix. Dat meldt onder andere Variety. De filmbaas gaat zijn eigen bedrijf oprichten dat zich focust op het maken van films en series. In een reactie laat co-CEO Ted Sarandos weten erg dankbaar te zijn voor het werk van Stuber.

"Hij hielp een nieuw paradigma te creëren voor hoe films worden gemaakt, gedistribueerd en bekeken. Hij trok ongelooflijk creatief talent naar Netflix en maakte van ons een eersteklas filmstudio. Onder zijn leiding zijn we drie jaar op rij de meest genomineerde studio geworden bij de Oscars.”

Een nieuwe richting voor Netflix?

Toen Stuber begon bij Netflix, was het plan om elke week een nieuwe Netflix Original Movie uit te brengen. Volgens de topman was dat de enige manier om initieel te concurreren met ‘100-jaar oude bedrijven’.
De laatste twee jaar is de strategie alleen veranderd bij de streamingdienst. Volgens Stuber is er nu niet een quota die gehaald moet worden en staat kwaliteit boven kwantiteit. Het is de vraag of de nieuwe Chief Film bij Netflix aan die strategie gaat sleutelen.