Cyberpunk 2077 krijgt na Edgerunners tweede spinoff

News
woensdag, 12 oktober 2022 om 15:30
cyberpunkedgerunners 3f1665143201
De populariteit van Cyberpunk 2077 bloeit de laatste tijd weer helemaal op. De game heeft dat deels te danken aan de anime spinoff Cyberpunk Edgerunners. Nu is bekendgemaakt dat de game nog een opvallende spinoff krijgt.
CD Projekt RED heeft grote plannen met Cyberpunk 2077. Nu de game dankzij verschillende updates eindelijk goed speelbaar is, zet de ontwikkelaar alle zeilen bij om er een grote franchise van te maken. Die franchise wordt volgend jaar uitgebreid met een boek.
Het gaat om de roman No Coincidence, geschreven door Rafał Kosik. In dit boek ontdekt een groep vreemdelingen de gevaren van Night City. Dat is een wat vage omschrijving van de plot, maar het boek komt dan ook pas in augustus 2023 uit. CD Projekt RED belooft dat we in de tussentijd meer horen.
Cyberpunk 2077 heeft een groot deel van zijn huidige populariteit te danken aan Cyberpunk Edgerunners. Updates voor de game brachten ook de nodige spelers terug na de desastreuze lancering. Maar de Netflix anime maakte nog veel meer mensen weer warm voor een avontuur in Night City. No Coincidence trekt als boek waarschijnlijk een wat kleiner publiek dan een serie, dus het effect op de populariteit van Cyberpunk zal wat kleiner zijn.

Komt er ook een vervolg op Cyberpunk 2077?

Spinoffs in andere media zijn overigens niet de enige uitbreidingen van de Cyberpunk franchise die eraan zitten te komen. Onlangs maakte CD Projekt RED ook bekend te werken aan een nieuwe game. Daarover weten we helaas nog vrijwel niets, behalve dat hij intern bekend staat als Project Orion en dat er een nieuwe studio voor wordt opgericht.