CD Projekt RED wil Cyberpunk 2077 fiasco niet herhalen

News
vrijdag, 07 oktober 2022 om 14:30
cd projekt redf1612859164
Cyberpunk 2077 is momenteel vrij populair, maar bij lancering was dat wel anders. Op consoles was de game bijvoorbeeld vrijwel onspeelbaar. CD Projekt RED geeft nu aan hoe dat in de toekomst voorkomen moet worden.
Bij lancering was Cyberpunk 2077 voor veel spelers nauwelijks speelbaar. Alleen op PC konden spelers redelijk door de game komen, maar dat wisselde ook per computer. De reacties waren dan ook niet als en Sony haalde de game zelfs tijdelijk uit de PlayStation Store.
In een nieuwe video geeft CD Projekt RED aan dat het werken van een game op alle platforms een grote valkuil kan zijn bij het ontwikkelen van een game. Daarom gaat de ontwikkelaar in de toekomst proactiever te werk bij het testen van een game. Er moet minder focus zijn op het testen van de PC-build die de ontwikkelaars gebruiken en meer op het testen op andere platforms.
Deze aanpak is onderdeel van een regel die nu geldt bij de ontwikkelaar: de game moet altijd werken. Als de kern van een game van het begin af aan goed werkt, zorgt dat verderop in de ontwikkeling voor minder problemen. Bovendien is het makkelijker om op de basis van een werkende game te bouwen, dan wanneer de basis nog vol bugs zit.

CD Projekt RED breidt flink uit voor Cyberpunk 2077 sequel

In de komende jaren gaat CD Projekt RED flink wat games maken, waaronder een vervolg op Cyberpunk 2077 en een nieuwe The Witcher trilogie. Daarvoor wordt ook een nieuwe studio geopend in Boston, Massachusetts. Deze wordt geleid door de kern van het huidige Cyberpunk 2077 team.

Populair Nieuws

Laatste Reacties