CD Projekt RED opent nieuwe studio voor Cyberpunk 2077

News
donderdag, 06 oktober 2022 om 11:00
cyberpunk 2077f1665048605
Kort na de release van Cyberpunk 2077 leek het even twijfelachtig of deze game een toekomst had. Maar na verschillende updates, een goed ontvangen anime en allerlei nieuwe content voor de game zijn de gemoederen iets positiever. Er komt zelfs een vervolg, waarvoor CD Projekt RED een hele nieuwe studio opent.
De nieuwe studio komt Boston te staan, in de Verenigde Staten. Dat wil niet zeggen dat er een heel nieuw Amerikaans team wordt samengesteld. Belangrijke leden van het bestaande Cyberpunk 2077 team verhuizen naar Boston, waaronder Paweł Sasko, de quest director van de eerste game.
Sasko kondigde zijn verhuizing en het bestaan van de nieuwe studio aan op Twitter. Hij geeft aan dat zijn team nauw gaat samenwerken met de CD Projekt RED-teams in Vancouver, Canada en Warschau, Polen. De drie studio’s gaan hard aan het werk om een
“banging” vervolg te maken op Cyberpunk 2077.

Waarom staat de nieuwe Cyberpunk 2077 studio in Boston?

Uit Sasko’s woorden blijkt nog niet direct waarom er voor Boston is gekozen als plek voor de nieuwe studio. Mogelijk wil CD Projekt RED nauwer samen kunnen werken met The Molasses Flood. Deze ontwikkelaar is eerder overgenomen door CD Projekt RED en is tevens gevestigd in Boston.
Uiteraard is het niet ongebruikelijk dat grote of groeiende ontwikkelaars over de hele wereld studio’s openen. Zo kan CD Projekt RED bijvoorbeeld ook Amerikaans talent aantrekken zonder dat een verhuizing naar het buitenland een vereiste is. Zo kan de ontwikkelingscapaciteit van het bedrijf flink groeien.