Sony moest flink betalen voor PlayStation Plus game

News
woensdag, 12 oktober 2022 om 16:00
playstation plus newf1655289162
Sony deelt elke maand gratis games uit via PlayStation Plus. Daar moet de uitgever natuurlijk wel de ontwikkelaar voor betalen. Nu blijkt dat Sony flink moest dokken voor een bepaalde PS Plus game.
We zijn het tegenwoordig gewend om bijna elke maand nieuwe gratis games aan onze collectie toe te voegen. Of dat nu is via PlayStation Plus, Xbox Game Pass, Amazon Prime Gaming of de Epic Games Store. Hoewel het voor de spelers fijn is om gratis games te krijgen, moeten de diensten daar natuurlijk wel voor betalen.
Hoeveel dat precies is, is vaak onbekend, maar nu is er duidelijkheid over gekomen voor een game. Door een document van de US Securities and Exchange Commission dat is ingediend door Snail Games USA, is bekend hoeveel Sony heeft moeten betalen om Ark Survival Evolved op PlayStation Plus te krijgen. Dat is gespot door Kotaku-journalist Ethan Gach.
Om de PS4-versie van de game één maand aan te bieden, heeft Sony maar liefst 3,5 miljoen dollar moeten betalen. Of dat goedkoper of duurder is dan andere games, dat is niet bekend, omdat deze cijfers nu voor het eerst naar buiten komen.

Sony afgetroefd door Microsoft

Wat wel bekend is, is dat Sony een stuk duurder uit is dan Microsoft. Het is namelijk ook duidelijk hoeveel de concurrent van Sony heeft moeten betalen om Ark Survival Evolved een half jaar lang aan te bieden op de Xbox Game Pass. Dat heeft slechts 2,5 miljoen dollar gekost. Dat niet alleen, voor 2,3 miljoen dollar komt Ark 2 namelijk direct naar de Game Pass vanaf lancering.