Cyberpunk 2077 breekt opvallend record

News
dinsdag, 27 september 2022 om 13:00
cyberpunk 2077f1665048605
Bij de release van Cyberpunk 2077 zag het er even niet best uit voor de game en volgens sommigen zelfs voor CD Projekt RED. Maar een kleine twee jaar later lijkt de stand van zaken volledig omgeslagen. Nu heeft de game zelfs een opvallend record te pakken.
Sinds de lancering van Cyberpunk 2077 heeft CD Projekt RED nog heel wat werk in de game gestoken. Dat mocht ook wel, want hij was voor veel spelers nagenoeg onspeelbaar. Sony verwijderde de game zelfs uit de PlayStation Store vanwege alle bugs.
Maar met de lancering van de next-gen versie eerder dit jaar is de game nu speelbaar zoals bedoeld. Bovendien is er kort geleden een gratis update verschenen die content naar de game brengt op basis van de goed ontvangen Cyberpunk Edgerunners anime op Netflix. Dat alles heeft geleid tot een hernieuwde populariteit van de game.
Afgelopen weekend werd Cyberpunk 2077 zelfs gespeeld door meer dan 136.000 Steam-spelers tegelijk. Dat is hoger dan de hoogste piek die The Witcher 3, de vorige game van CD Projekt RED, in zijn hele levensloop heeft gehad. Cyberpunk heeft overigens rond lancering een piek beleefd van ruim een miljoen, maar de slordige 136.000 van dit weekend waren waarschijnlijk een stuk tevredener.

Ook The Witcher 3 krijgt next-gen versie

The Witcher 3 krijgt nog een kans om zich te revancheren op het spelersaantal van Cyberpunk. De nog altijd geliefde game krijgt namelijk dit jaar een next-gen upgrade. Deze zal ongetwijfeld weer veel terugkerende en nieuwe spelers aantrekken.