CMA: “Geen bewijs dat Switch Call of Duty aankan”

News
vrijdag, 28 april 2023 om 13:30
call of duty modern warfare 2 headerf1666858860
Als het aan de Britse Competition and Markets Authority (CMA) ligt, mag de overname van Activision Blizzard niet doorgaan. De grootste bezwaren hebben te maken met de cloud gaming markt, maar uiteraard komt de kwestie Call of Duty ook ter sprake in het besluit. De CMA is het op een belangrijk punt oneens met Microsoft.
Veel bedrijven en overheden vinden het een potentieel probleem dat Microsoft eigenaar wordt van Call of Duty, omdat de reeks dan in theorie een Xbox-exclusive kan worden. Microsoft herhaalt steeds dat dat niet het plan is en dat de shooter juist naar meer spelers gebracht wordt na de overname. Om dat te bewijzen liggen er allerlei deals die Call of Duty beloven aan andere partijen, waaronder Nintendo, als de overname doorgaat.
Daarbij belooft Microsoft dat de versies op andere platforms precies hetzelfde zullen bieden als de Xbox-veries. Dat wordt volgens sommigen alleen een probleem voor een relatief zwak apparaat als de Switch. Maar volgens Microsoft heeft Activision Blizzard de expertise in huis om de shooter aan de praat te krijgen op Nintendo’s hybride.
Daar is de CMA alleen niet van overtuigd. In het besluit over de Activision Blizzard deal schrijft de autoriteit dat hij “geen bewijs heeft gezien” dat aantoont dat Nintendo’s consoles “technisch in staat zijn om een versie van [Call of Duty] te draaien die vergelijkbaar is met versies op Xbox en PlayStation wat betreft de kwaliteit van de gameplay en content” (via Eurogamer). Microsofts claims dat Call of Duty speelbaar is op PC hardware die minder krachtig is dan de Switch lijken weinig overtuigend te zijn geweest.

Kan Microsoft Activision Blizzard nog overnemen?

Of een Call of Duty game op de Switch mogelijk is, merken we vanzelf als het er ooit van komt dat Activision Blizzard daadwerkelijk door Microsoft wordt overgenomen. Dat is ondanks de blokkade van de CMA nog mogelijk, want Microsoft gaat in beroep. Er gaan dan alleen wel maanden overheen voor er een nieuw besluit is. Intussen komen er ook nog besluiten van de EU en de Amerikaanse FTC.

Populair Nieuws