'Street Fighter film krijgt YouTube-duo als regisseurs'

News
vrijdag, 28 april 2023 om 13:00
street fighter 6f1682677523
Eerder deze maand is officieel bevestigd dat er een Street Fighter film in de maak is. Dat project lijkt nu haar regisseurs te hebben gevonden, namelijk het YouTube-duo Danny en Michael Philippou.
Game-verfilmingen zijn momenteel populair. Eerst deed The Last of Us zeer goede zaken op HBO Max en The Super Mario Bros. Movie breekt ondertussen records in de bioscoop. Het is dan ook niet zo vreemd dat alle producenten nu ook komen met een verfilming van een bekende film-franchise.
Zo heeft Legendary Entertainment officieel de rechten voor Street Fighter bemachtigd en het bedrijf heeft eerder deze maand meteen onthuld dat er een Street Fighter film in de maak is. Er is nog vrijwel niks bekend over het project, maar we weten nu mogelijk wel die de regie op zich neemt.

Wie worden de regisseurs?

Volgens The Hollywood Reporter is Legendary namelijk in gesprek met Danny en Michael Philippou. De Australische broers zijn bekend geworden door hun YouTube-kanaal RackaRacka, dat momenteel meer dan 6,7 miljoen abonnees heeft. Het tweetal heeft eerder al een feature film gemaakt, genaamd Talk to Me, dat voor distributie is opgepikt door A24.
Naar eigen zeggen heeft het duo ook een aanbod gekregen van DC Studios om een project te beginnen, maar volgens James Gunn is het nooit verder gekomen dan een paar gesprekken.
Het is niet de eerste keer dat er een live-action Street Fighter film wordt gemaakt. In 1994 werd er al een film gemaakt met Jean-Claude van Damme in de hoofdrol. In 2009 kwam daar nog Street Fighter: The Legend of Chun-Li bij. Beide films werden niet goed ontvangen.