CD Projekt Red wil niet overgenomen worden door grote uitgever

News
woensdag, 03 januari 2024 om 16:30
cyberpunk 2077 phantom libertyf1686506297
De laatste paar jaar zijn overnames het gesprek van de dag geworden voor ontwikkelaars en uitgevers. CD Projekt Red wil alleen niet overgenomen worden, de studio wil het liefste onafhankelijk blijven.
Het lijkt er soms op dat geen enkele ontwikkelaar meer veilig is de afgelopen jaren. Sinds de overname van Bethesda en Zenimax zijn Microsoft en Sony begonnen om zoveel mogelijk ontwikkelaars aan te trekken, maar die partijen zijn niet de enige. Ook de Embracer Group heeft enorm veel studio’s overgenomen, zelfs als het daar niet eens de financiële middelen voor had - daardoor moeten er nu studio’s worden gesloten en personeel ontslaan.
Sommige ontwikkelaars en uitgevers maken zich ook bewust een doelwit voor grote uitgevers, om op die manier meer middelen te hebben om ambitieuze games te maken. Er ging een gerucht dat dat laatste ook gold voor CD Projekt Red, de studio achter The Witcher 3 en Cyberpunk 2077.
Volgens Adam Kicinski, de voormalige CEO en huidige Chief Strategy Officer van het bedrijf, is dat alleen niet het geval. Sterker nog, volgens de topman wil CD Projekt Red juist het liefste onafhankelijk blijven. Dat zegt hij in een interview met Parkiet.

“We zijn niet geïnteresseerd om deel uit te maken van een groter geheel. We hebben ons hele leven gewerkt om de positie te bereiken die we nu hebben. En we geloven dat we over een paar jaar nog groter en sterker zullen zijn. We hebben ambitieuze plannen en we zijn gepassioneerd over wat we doen. We waarderen onze onafhankelijkheid.”

Veel projecten in de planning

Door het succes van The Witcher is de studio van plan om die franchise flink uit te bouwen. Voor The Witcher staan er bijvoorbeeld meerdere games in de planning. Zo wordt er een remake gemaakt van de eerste game, een spin-off door The Molasses Flood en een gloednieuw deel in de main franchise, waarvoor het team recent enorm is uitgebreid.

Populair Nieuws