CD Projekt RED ontkent overname door Sony

News
dinsdag, 30 mei 2023 om 11:30
the witcher 3 geralt happyf1676560564
Er waren onlangs geruchten dat The Witcher- en Cyberpunk 2077-ontwikkelaar CD Projekt RED overgenomen zou worden door Sony. Maar dat is onzin, zo laat uitgever CD Projekt weten. Het bedrijf wil nog altijd onafhankelijk blijven.
Het regent de laatste jaren overnames in de game-industrie. Microsofts pogingen om Activision Blizzard over te nemen zijn een veel terugkerend verhaal, maar Sony heeft ook de nodige studio’s gekocht. Het bedrijf heeft bovendien onlangs aangegeven niet achter te willen blijven op het gebied van overnames.
Gedurende het weekend gingen er geruchten dat Sony de pijlen had gericht op CD Projekt RED. Deze kwamen uit een enigszins betrouwbare hoek, maar CD Projekt heeft het gerucht snel de kop ingedrukt. Het onderwerp kwam ter sprake tijdens de kwartaalbespreking van het bedrijf en CD Projekt benadrukte dat het niet te koop is.
Het bedrijf wil onafhankelijk blijven en heeft volgens CEO Adam Kiciński een “uitstekende strategie”. Die is niet altijd makkelijk uit te voeren, geeft Kiciński toe, maar hij noemt het “spannend” om als studio en uitgever een eigen pad te bewandelen. De overname is volgens de CEO niet meer dan een gerucht.

CD Projekt RED werkt aan stapels The Witcher-games

Fans van het werk van CD Projekt RED hebben veel om naar uit te kijken. Er komt een vervolg op Cyberpunk 2077 en er zijn meerdere The Witcher-titels in de maak. Wel is CD Projekt RED voor één van die titels onlangs opnieuw om de tekentafel gaan zitten.

Populair Nieuws