Diablo 4-fans kunnen hun naam vereeuwigen, maar zijn niet blij

News
dinsdag, 30 mei 2023 om 12:00
diablo 4 headerf1679648917
Blizzard heeft een speciale wedstrijd aangekondigd voor Diablo 4. Fans kunnen daardoor hun naam vereeuwigen, maar velen zijn niet blij hoe de ontwikkelaar het heeft aangepakt.
Afgelopen weekend heeft Blizzard aangekondigd dat er een speciale wedstrijd in het leven is geroepen voor Diablo 4. De eerste duizend spelers die level 100 weten te bereiken in de Hardcore-modus, krijgen hun naam gebeiteld in een standbeeld van de villain Lilith. Dat is geen makkelijke opgave, aangezien je karakter in de Hardcore-modus direct wordt verwijderd wanneer je sterft.
Je zou denken dat de actie positief wordt ontvangen door de fans, maar dat is niet het geval. Veel fans zijn namelijk niet blij met de voorwaarden voor de wedstrijd. Blizzard heeft namelijk aangekondigd dat de wedstrijd van start gaat op 2 juni. Dat is de datum waarop de early access van start gaat voor spelers die de Deluxe of Ultimate Edition van Diablo 4 in de pre-order hebben gezet. De rest van de spelers kunnen pas op 6 juni met de game aan de slag.
Fans vinden dus dat Blizzard er een pay-to-win wedstrijd van heeft gemaakt. Mensen die de duurdere versies van de game in de pre-order hebben gezet hebben op deze manier immers een groot voordeel ten opzichte van de rest. In vier dagen tijd kan je de uitdaging mogelijk al halen of in ieder geval een enorme voorsprong hebben opgebouwd. De onvrede is goed te zien in de reacties op Reddit op de aankondiging van de wedstrijd.

Diskwalificatie voor sommige spelers?

Het helpt ook niet mee dat Blizzard adverteert met de dure versies van de game, zodat spelers eerder kunnen meedoen aan ‘the fight for glory’. Sommige spelers vinden dat spelers met early access uitgesloten moeten worden van de wedstrijd, al zal dat bij die spelers natuurlijk in het verkeerde keelgat schieten.
Daarnaast zijn fans ook niet blij met het feit dat veel content creators een review-code hebben gekregen, waarmee ze dus al veel hebben kunnen trainen en een voorsprong hebben op andere spelers. Blizzard heeft nu besloten om die spelers wel uit te sluiten van de wedstrijd.