Sony wil met overnames voor PlayStation 'niet achterblijven'

News
dinsdag, 23 mei 2023 om 12:30
Het lijkt erop dat Sony nog meer overnames heeft gepland voor PlayStation Studios. De Japanse uitgever wil namelijk niet achterblijven met overnames ten opzichte van de concurrentie.
De laatste jaren zijn overnames een groot onderwerp geweest in de game-industrie. Het is allemaal begonnen toen Microsoft besloot om Bethesda en Zenimax over te nemen, wat gevolgd werd door meerdere kleinere overnames door Sony. Zo is de PlayStation Studios-familie uitgebreid met onder andere Housemarque, Bluepoint Games en natuurlijk Bungie.
Maar het lijkt er steeds meer op dat de overname van Activision Blizzard toch door kan gaan, ondanks dat de CMA een blokkade heeft opgeworpen. Daarom wil Sony verder gaan met nog meer overnames. Dat blijkt uit een interview van Financial Times met Sony-directeur Hiroki Totoki.

“Om onze groei op middellange tot lange termijn uit te breiden, zullen wij het vermogen moeten hebben om op een volledig nieuw niveau te investeren in beeldsensoren en de entertainmentsector. Er wordt geconsolideerd in de entertainmentindustrie en Sony wil niet achterblijven.”

Sony op de schop voor overnames

Totoki noemt niet specifiek dat er overnames komen voor PlayStation Studios, maar met de nadrukkelijke benoeming van de entertainmentsector lijkt het er wel op. PlayStation valt namelijk onder die tak van het gigantische bedrijf.
Om de overnames mogelijk te maken, zal er wel wat moeten veranderen bij Sony zelf. Om geld vrij te maken, wil de uitgever namelijk bepaalde takken afsplitsen van de rest van het bedrijf. Het zou hierbij gaan om de financiële servicetak van Sony, het gedeelte van het bedrijf dat zich bezighoudt met zaken als bankzaken en levensverzekeringen.

Populair Nieuws