CD Projekt RED oneens met kritiek op Cyberpunk 2077 na lancering

News
dinsdag, 27 juni 2023 om 17:30
cyberpunk 2077f1681208905
Voor Cyberpunk 2077 was er enorm veel hype, maar na de release kreeg de game veel kritiek vanwege meerdere problemen. Volgens CD Projekt RED-topman Michal Platkow-Gilewski was die kritiek oneerlijk.
Cyberpunk 2077 kan met recht de meest geanticipeerde game van 2020 worden genoemd, ondanks dat de game voorlopig niet uitkwam op de destijds kersverse next-gen consoles. Maar al snel was er veel kritiek op de game van CD Projekt RED.
De game lag onder vuur vanwege vele bugs en glitches en de dramatische performance op de PlayStation 4 en Xbox One. Het was zelfs zo erg, dat Sony besloot om Cyberpunk 2077 van de PlayStation Store te halen en eigenaren hun geld terug te geven. In een interview met GamesIndustry.biz stelt Michal Platkow-Gilewski, de communicatie directeur van CD Projekt RED, dat veel kritiek niet terecht was.

“Ik geloof dat Cyberpunk bij de lancering veel beter was dan het werd ontvangen, en zelfs de eerste recensies waren positief. Toen werd het cool om de game niet goed te vinden. We gingen heel snel van hero naar zero. Dat was het moeilijke moment. We wisten niet wat er gebeurde.”

Hunkeren naar de oude tijden

Volgens Platkow-Gilewski was het na de lancering ook lastig om bij de studio te werken. Hij wilde dan ook snel terug naar ‘de oude positie’ en de relatie die de ontwikkelaar had met de spelers. “Ik heb het niet over het hoogtepunt van de hype, maar twee jaar daarvoor. We hadden onze community, wij vonden hen leuk, zij vonden ons leuk, het was geweldig om toen bij CD Projekt RED te werken.”
Met de nieuwe DLC voor Cyberpunk 2077 wil de studio dan ook het vertrouwen terugwinnen van de fans. De uitbreiding zal uitkomen op 26 september en gaat een hoop mechanics in de game op de schop gooien.