Cyberpunk 2077 DLC verhoogt systeemeisen op PC

News
woensdag, 14 juni 2023 om 11:00
cyberpunk 2077f1681208905
Cyberpunk 2077 maakte zich bij lancering niet bepaald geliefd. De game was voor veel mensen niet of nauwelijks speelbaar. Op PC was het nog wel te doen, maar ook niet al te soepel. In de aanloop naar de nieuwe DLC worden de systeemeisen verhoogd.
Cyberpunk 2077 wordt in september uitgebreid met een grote DLC, genaamd Phantom Liberty. Nu heeft CD Projekt RED de systeemeisen van de game aangepast, om te zorgen dat spelers “een beter idee hebben van wat er nodig is” om de game te draaien. De nieuwe eisen gelden voor de hele game en niet uitsluitend voor de DLC.
De nieuwe minimale systeemeisen moeten beter weergeven aan wat voor eisen een PC moet voldoen om Cyberpunk 2077 te draaien op 1080p met een gemiddelde framerate van 30 fps bij lage instellingen. Hogere systeemeisen nemen ook hardware mee die niet beschikbaar was toen de game oorspronkelijk uitkwam.

Cyberpunk 2077 moet voortaan op een SSD

Een belangrijke verandering is dat HDD-opslag niet meer ondersteund wordt. Zelfs bij de minimale eisen wordt er nu gevraagd om een SSD. Dat wil niet zeggen dat de game niet werkt op een HDD, maar toekomstige updates worden alleen nog maar getest op builds met een SSD. Hetzelfde geldt voor de rest van de hogere eisen.
Als je PC dus voldoet aan de oude minimale eisen, blijft het mogelijk om de game op die computer te draaien. Maar ook hier geldt dus dat nieuwe updates niet meer getest worden voor jouw hardware. Een upgrade kan dus een goed idee zijn als je van plan bent om Cyberpunk 2077 nog jaren te spelen, helemaal als je PC op het randje zit van wat geschikt is voor de game.