Update - Wordt Starfield een digital-only release?

News
dinsdag, 27 juni 2023 om 17:00
starfield artworkf1683633013
Bethesda heeft dit weekeinde verwarring gesticht over de manier waarop de aankomende Xbox game Starfield verspreid gaat worden. In een inmiddels verwijderde tweet meldt Bethesda Support dat de game digital-only gaat worden, ook voor de verschillende fysieke versies.

Update - Starfield krijgt toch fysieke disc

Bethesda heeft nu wel officieel duidelijkheid gegeven over de kwestie, zo meldt Eurogamer. Op de website van de game staat nu vermeldt dat de fysieke versies van de Xbox-versie komen met een disc. De PC-versie zal wel alleen een game-code in het doosje krijgen. Hoeveel data precies op de disc wordt gedrukt en hoeveel data je nog moet downloaden, dat is niet bekend.
Origineel bericht:
Starfield wordt zonder twijfel de grootste en belangrijkste release van Microsoft en Bethesda dit jaar. Na het debacle van Redfall kan Microsoft zich eigenlijk geen volgende misstap meer veroorloven. Er wordt dan ook veel werk van gemaakt om de release van Starfield zo veel mogelijk in de schijnwerpers te plaatsen. Tijdens de Xbox + Bethesda showcase werd er zelfs een heel eigen showcase aan de game gewijd.
Toch heeft de pr-machine van de aankomende release nu toch een mogelijk krasje opgelopen. Het support account van Bethesda wist immers op een vraag van een gamer te melden dat er van Starfield geen enkele fysieke disk gemaakt zou worden en dus elke fysieke versie vergezeld zou worden van een digitale code.
Natuurlijk zijn code-in-a-box releases niet nieuw. De trend richting digitale releases is sowieso al sterk ingestoken en zal alleen maar verder toenemen, zeker als consoles als de Xbox Series S en disk-loze PlayStation 5 aan populariteit toenemen. Toch zou een digital-only release van Starfield voor velen een teleurstelling zijn. Zij zien graag een mooi fysiek schijfje bij hun aankoop.

Komt er nog een fysieke versie van Starfield?

Inmiddels lijkt de storm wat geluwd en lijkt het allemaal wel mee te vallen. De post van Bethesda Support is inmiddels verwijderd (maar nog wel via Wayback terug te lezen). Ook heeft het Spaanse account van Bethesda ontkend dat er geen fysieke schijfjes geproduceerd zouden worden. Volgens dat account zou alleen de Constellation Edition geen fysiek schijfje krijgen, maar zou de code gegraveerd in een collector's item meegeleverd krijgen.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Hoewel noch Microsoft noch Bethesda zich officieel uitgelaten heeft over de disks, lijkt het er dus op dat er toch wel schijfjes gedrukt gaan worden. Wie dus waarde hecht aan een fysiek schijfje kan één van de versies van Starfield kopen. Alleen de Constellation Edition zal dus waarschijnlijk geen schijfje bevatten.
Starfield zal op 6 september landen op Xbox Series X/S consoles en PC. De game zal op dag 1 speelbaar zijn op Xbox Game Pass. De game is beschikbaar in de volgende versies:
Dit bericht is bijgewerkt op 27 juni 2023.