CD Projeckt RED hack nog erger dan gedacht

  Terwijl we aan het kijken waren naar alle games bij Summer Game Fest besloot CD Projekt RED even te melden dat de CD Projekt RED hack van eerder dit jaar erger dan gedacht is. Zo zouden naast belangrijke data gerelateerd aan de games van de studio ook gegevens van medewerkers gelekt zijn.

  Eerder dit jaar kregen we al te horen dat CD Projekt RED het slachtoffer was van een grote hack waarbij data van verschillende grote titels buitgemaakt was, waaronder dus de broncode voor The Witcher 3: Wild Hunt. In een bericht van de Poolse studio zelf laat de studio weten dat de CD Projekt RED hack veel erger dan gedacht was. Er zouden namelijk ook gegevens van voormalige en huidige werknemers op straat liggen, maar of het allemaal correct is laat de Poolse studio dan weer niet weten.

  In het bericht wat de studio heeft geplaatst over de CD Projekt RED hack wordt namelijk ook gezegd dat de data misschien gemanipuleerd of veranderd is nadat het gestolen was. Ook opvallend is dat de studio eigenlijk niks zegt over de data van spelers van de populaire games. Laten we maar vasthouden aan de uitspraak 'geen nieuws is goed nieuws' en ervan uitgaan dat de gegevens van spelers gewoon nog veilig zijn.

  Ophef om CD Projekt RED hack

  Dat de CD Projekt RED hack wat erger dan gedacht is, weet ook weer wat ophef te maken bij fans. Vooral de timing van het bericht was voor veel fans weer een doorn in het oog, want het bericht kwam namelijk online tijdens de Summer Game Fest presentatie. Het leek er bijna op of CD Projekt RED het bericht een beetje onder de radar wilde laten verdwijnen terwijl wij aan het kwijlen waren over de nieuwe trailer van Elden Ring. Overigens is niet alleen CD Projekt RED het slachtoffer van een grote hack dit jaar, ook bij EA is er gisteren aardig wat gestolen.

  Cyberpunk 2077

  Verkijgbaar vanaf 10 december 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.