Top 5 beste Summer Game Fest 2021 persconferentie aankondigingen

  De eerste persconferentie zit er alweer op en hoewel die niet eens van E3 2021 zelf was, zien we het wel als het startschot voor de grote gamebeurs die dit jaar digitaal gaat. Tijd om terug te blikken op de tofste aankondigingen. Dit zijn de beste Summer Game Fest 2021 persconferentie aankondigingen op een rijtje.

  Mocht je de volledige Summer Game Fest 2021 persconferentie nog niet gezien hebben, raden we je absoluut aan om deze nog hier terug te kijken. De show van Geoff Keighley zat weer vol met allerlei aankondigingen en onze Bram, Roland en Luuc moesten na de show even bijkomen met een speciale XGN Cast post-show analyse.

  1. Elden Ring trailer én releasedatum

  We trappen af met de laatste aankondiging van de show, namelijk de nieuwe trailer van Elden Ring. Na twee jaar afwezigheid is de game eindelijk terug en niet met de minste beelden. Er werd namelijk gameplay getoond van de nieuwe FromSoftware-titel die meer van de grandioze wereld toonde.

  Het beste van allemaal werd alleen wel voor het laatst bewaard. De releasedatum van de game werd namelijk ook nog eens uit de doeken gedaan. Blijkbaar komt de release wat eerder dan verwacht, want op 21 januari 2022 komt de game uit op zowel de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S en PC.

  2. Tiny Tina’s Wonderlands

  Van de afsluiter van de show schakelen we door naar de opening van Summer Game Fest. Natuurlijk hebben we het dan over de aankondiging van Tiny Tina’s Wonderland. 2K en Gearbox maken de spin-off die als het ware de bekende Borderlands-gameplay voorschotelt maar dan wel met Tiny Tina die de controle heeft.

  De titel is geïnspireerd door de Assault on Dragon’s Keep DLC van Borderlands 2. Dat betekent dat je een knotsgek fantasieverhaal kunt verwachten waarin Tina de controle heeft over de wereld. Dungeons & Dragons & Tiny Tina zijn weer herenigd en dat belooft een bizar avontuur te worden wanneer de game begin 2022 uitkomt.

  3. Death Stranding Director’s Cut

  Hideo Kojima maakte ook een opwachting tijdens Summer Game Fest. Na een kort interview met Keighley bracht de bekende regisseur toch nog een primeurtje naar de vloer. Kojima onthulde een nieuwe versie van Death Stranding, namelijk een speciale Director’s Cut.

  Deze is in ontwikkeling voor de PlayStation 5 en belooft nieuwe content met zich mee te brengen. Dit werd in de trailer ook wel duidelijk, want Sam Porter infiltreerde namelijk een zwaar bewapend gebouw. Daar trok hij een doos uit een kast waar hij vervolgens in ging liggen, wat vele spelers toch deed denken aan Metal Gear Solid.

  4. Salt & Sacrifice komt in 2022 naar PS5

  Het mocht even duren, maar eindelijk krijgt Salt & Sanctuary een vervolg. De opvolger heet Salt & Sacrifice en komt in 2022 uit. Tevens werd bevestigd dat de game naar de PlayStation 5 komt. De game wordt verder ook uitgebracht op de PlayStation 4 en PC.

  De oorspronkelijk game stamt alweer uit 2016 en fans krijgen nu eindelijk, na lang smeken om een uitbreiding, veel beter nieuws. Een waar vervolg komt er namelijk gewoon aan. De eerste trailer kun je hierboven bekijken!

  5. Handgetekende indie Planet of Lana onthuld

  Als laatste is er ook nog de handgetekende indie Planet of Lana die werd aangekondigd tijdens Summer Game Fest. Hoe langer de show duurde, hoe meer de show eigenlijk de aandacht van de kijker verloor. Toch was er af en toe een pareltje van een aankondiging, zoals dus Planet of Lana.

  De game vertelt een sci-fi verhaal in een bloedmooie wereld waarbij de achtergronden als het ware schilderijen zijn. De game is nu dan ook al een genot om naar te kijken en valt in het puzzel-adventure genre. De game komt exclusief naar de Xbox-consoles.

  Elden Ring

  Verkijgbaar vanaf 21 january 2022

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.