EA gehackt, source code van Battlefield 2042's Frostbite Engine gestolen

  Hackers hebben opnieuw een grote slag weten te slaan bij een grote game uitgever. EA is namelijk gehackt, waarbij onder andere de source code van de Frostbite Engine is gestolen door de cybercriminelen.

  Ontwikkelaars en uitgevers van games hebben de laatste maanden veel last van hackers. In februari werd namelijk CD Projekt RED gehackt, waarbij de criminelen er met de source codes van meerdere games vandoor zijn gegaan - om ze vervolgens via een online veiling te verkopen voor miljoenen. En nu is ook nog eens EA gehackt, waarbij de daders er opnieuw met een flinke buit vandoor zijn gegaan.

  Volgens Motherboard hebben de hackers namelijk maar liefst 780GB aan data gestolen tijdens het raiden van de servers. Onder de bestanden vallen een aan software development kits van FIFA 21, FIFA 22 en ‘veel meer proprietary EA games’. De grootste buit is alleen de source code van de Frostbite Engine, waar momenteel Battlefield 2042 mee wordt ontwikkeld, die eerder deze week werd onthuld.

  Geen persoonlijke gegevens gestolen volgens EA

  Spelers van EA games hoeven zich volgens de uitgever geen zorgen te maken. Een woordvoerder van het bedrijf heeft aan Motherboard bevestigd dat er inderdaad een hack was waarbij er ‘een gelimiteerde hoeveel game source codes en gerelateerde tools zijn gestolen’. Volgens de woordvoerder zijn de hackers alleen niet bij de data van spelers gekomen en is er geen reden om te geloven dat er een risico is voor de privacy van spelers.

  De reden voor de hack is door de criminelen wel meteen duidelijk gemaakt. Niet lang na de misdaad zijn er namelijk op verschillende ondergrondse hackersfora posts gemaakt waarbij de gestolen data te koop wordt aangeboden, zo meldt Motherboard.

  Battlefield 2042

  Verkijgbaar vanaf 22 october 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.