Cyberpunk 2077 lead designer verlaat CD Projekt RED

News
donderdag, 25 maart 2021 om 11:45
cyberpunk 2077 artf1592823238
Andrzej Zawadzki, één van de lead designers van Cyberpunk 2077, heeft Poolse studio CD Projekt RED verlaten. Zo maakt hij bekend via zijn Twitter-pagina. Van een slechte scheiding lijkt geen sprake.
Na bijna acht jaar komt de tijd van Andrzej Zawadzki tot een einde bij de Poolse studio. De lead designer geeft aan dat hij toe is aan een nieuw avontuur. Zawadzki wil dan ook iedereen bedanken die hij tijdens zijn periode bij CD Projekt RED heeft ontmoet.
De lead designer werkt al sinds 2013 bij CD Projekt RED. Waar hij begon als QA-tester, werkte hij zichzelf gedurende de jaren omhoog binnen de studio. Zo is Zawadzki betrokken geweest bij de ontwikkeling van The Witcher 3, waarna hij met Cyberpunk 2077 aan de slag ging.
In die tijd heeft hij de onderstaande titels gehad binnen de studio:
  • Junior game designer
  • Specialist gameplay designer
  • RPG coördinator
  • Lead gameplay designer
  • Senior gameplay designer
Check hieronder de tweet van Zawadzki zelf.

Cyberpunk 2077 nog steeds gebroken

Hoewel de lead designer het Poolse bedrijf heeft verlaten, betekent dat niet dat de klus rondom Cyberpunk 2077 geklaard is. De game is namelijk nog steeds niet af. De twee grote patches die uit zouden komen zijn namelijk nog steeds niet verschenen. Tenminste, één van de twee patches is nog niet verschenen.
Patch 1.2 zou in februari verschijnen, maar werd uitgesteld naar maart wegens een cyberaanval op CD Projekt RED. Een specifiek datum werd niet gegeven overigens, maar inmiddels is maart bijna voorbij en is de patch nog steeds niet uitgebracht. Vraag is dan ook wanneer deze wel verschijnt. Verwacht wordt dat die in de komende dagen uitgebracht wordt, waardoor de game nog stabieler moet draaien.
Of de game dan ook terugkeert naar de PlayStation Store blijft nog wel de vraag. De game werd in december van de Store gehaald door Sony. Sindsdien is de game nog steeds niet teruggekeerd naar de digitale schappen.