Pas ontdekte slang vernoemd naar Indiana Jones-ster

News
dinsdag, 15 augustus 2023 om 16:30
indiana jones 5 release aangekondigd door disney 135859f1612955689
Er lijkt weinig op de aarde rond te lopen waar Indiana Jones bang voor is. Slangen zijn daarop een uitzondering, maar die lopen dan ook niet. Harrison Ford, die Indiana Jones vertolkt in de films, leent zijn naam nu uit aan een pas ontdekte slang.
In 2022 is er een nieuwe slang ontdekt in het Andes-gebergte in Peru. Ruim een jaar later heeft de slang een bijzondere Latijnse naam: Tachymenoides harrisonfordi. De naam is onlangs onthuld in het wetenschappelijke tijdschrift Salamandra (via The Hollywood Reporter).
De naam is niet puur een verwijzing naar de beroemde slangenangst van Indiana Jones. Harrison Ford houdt zich namelijk al jaren bezig met het behoud van de natuur en is bijvoorbeeld vicevoorzitter van Conservation International. Daarom zijn er al eerder een mier en een spin naar de acteur vernoemd.
Ford zelf grapt dat hij niet snapt waarom alleen “beestjes waar kinderen bang voor zijn” zijn naam krijgen. Dit terwijl hij naar eigen zeggen borduurt en slaapliedjes zingt voor zijn planten. De acteur noemt de ontdekking een herinnering dat er nog veel te ontdekken is aan deze wereld, waar de mens maar een klein onderdeel van is.

In wat voor films is Harrison Ford binnenkort te zien?

De Indiana Jones-reeks is met The Dial of Destiny definitief ten einde. Maar Harrison Ford is zelfs op 81-jarige leeftijd nog niet klaar met acteren. Volgend jaar is hij te zien in de films Thunderbolts en Captain America: Brave New World. In beide speelt hij Thunderbolt Ross, een rol die hij overneemt van de overleden William Hurt.

Populair Nieuws